Ambasadorul Marii Britanii s-a destăinuit în redacția Express de Banat: „Limba română este o limbă extrem de frumoasă”

Cu o bogată carieră diplomatică, începută în 1987, dar lucrând atât în diplomație cât și ocupându-se de domenii ca știință și tehnologie, Excelența Sa Paul Brummell este ambasador al Regatului Unit în România din anul 2014. Și tot de atunci a învățat limba română.

„Limba română este o limbă foarte frumoasă, am început să o studiez în 2014 la Londra, în cadrul unui curs făcut de Școala de Limbi Străine chiar a Ministerului de Externe. Am făcut apoi un curs aprofundat la Iași: 11 săptămâni am locuit cu o familie de români și a fost foarte foarte interesant”, spus Paul Brummell în interviul acordat redacției noastre.

Ambasadorul spune că este chiar mândru că poate vorbi limba română și povestește că a fost onorat ca, de ziua poetului Mihai Eminescu, să poată vizita Ipoteștiul și să recite câteva versuri din poezia Lacul. „Un lac cu nuferi care era fără nuferi din păcate, pentru că în mijlocul iernii a fost puțin altfel, dar foarte frumos!”, a subliniat diplomatul.

„Cred că limba română este o limbă foarte frumoasă, foarte interesantă și este o plăcere pentru mine să încerc să vorbesc această limbă”, a mărturisit acesta în redacția Express de Banat.

Paul Brummell a vorbit și despre cultura română, pe care spune că o apreciază și că este o bogăție a României pe care o poate aduce ca aport de spiritualitate Europei. „Aveți tradiții, costume, care au fost pierdute în alte țări din Europa, dar se păstrează încă în România și pentru România sunt o minune, ceva cu care vă puteți mândri!”. Poporul român are și de oferit Europei, mai crede diplomatul, care spune că „aveți o cultură bogată, aveți o natură bogată – spre exemplu, pădurile din Carpați – aveți urși, lupi, râși, mistreți, animale care au fost pierdute în alte părți ale Europei”.