UPDATE. Incendiu la o firmă din Caransebeș! Pentru a doua oară!

explo 1000x200

Intervenție dificilă a pompierilor la o fabrică de mobilă din Caransebeș. Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la centrala termică a societății, care funcționa pe bază de ulei.

Intervenție destul de grea a pompierilor din Caransebeș, în această după-amiază. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate de pe strada Șesu Roșu, nr. 1.

„A izbucnit un incendiu de la o centrală termică ce deservea o fabrică de mobilă. Intervenția a fost dificilă, deoarece centrala respectivă avea un bazin de ulei de 1.000 de litri, amplasat la etajul al doilea. Cuptorul centralei era la parter și a fost dificil pentru că picura ulei din acel bazin”, a declarat, pentru Express de Banat, Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

Incendiul a afectat și două microbuze de transport marfă aflate la parterul clădirii. Deocamdată, nu se știe cauza exactă a izbucnirii incendiului și nici valoarea pagubelor.

Aceeași fabrică a fost afectată de un incendiu și în luna noiembrie 2014, tot din cauza centralei care funcționează pe ulei. Atunci, uleiul încins s-a scurs pe motor, iar focul s-a extins până la bazin.

CITEȘTE ȘI: Incendiu de amploare la o firmă din Caransebeș!

UPDATE, ora 15.20

Se pare că incendiul din Caransebeș a avut o amploare mult mai mare decât părea la prima vedere. Pompierii vorbesc chiar despre pericol de explozie. Incendiul „s-a produs, se pare, din cauza scurgerii combustibilului dintr-un bazin de capacitate mare (aproximativ 1 tonă) pe un utilaj electric, fapt ce a iniţiat aprinderea uleiului. Din cauza cantităţii mari de combustibil scurse, inclusiv pe scara interioară a centralei termice, exista şi pericol de producere a unei explozii. Acest scenariu a fost însă evitat prin intervenţia promptă a forţelor de intervenţie”, anunță ISU „Semenic”.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore și nu a fost deloc ușoară. „Pentru răcirea completă a structurii metalice a centralei s-a folosit apa din bazinele autospecialelor. Pompierii s-au confruntat cu temperaturile ridicate, vaporii toxici şi fumul gros emanate de incendiu”, se mai arată în informarea ISU.

Nu au existat victime, însă pagubele materiale se ridică la aproximativ 30.000 de lei.

banner 970 x 250