Incendiu la o fabrică din Timișoara. Mobilizare de urgență a pompierilor

Pompierii timișoreni au fost solicitați să intervină, miercuri seară, la un operator economic de pe strada Polonă, după ce o hală s-a umplut de fum. Salvatorii au fost avertizați că există posibilitatea ca în interior să fie încă persoane, după ce 169 de angajați s-au autoevacuat.

Apelul la 112 a fost dat la ora 20.25. La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de primă intervenție și comandă, 5 autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime, 3 echipaje SMURD și un efectiv de 35 de pompieri.

Primele informații arată că s-au autoevacuat, în siguranță, 169 de angajați care se aflau în tura de serviciu.

„Sosiți la fața locului, pompierii au constatat că există o degajare mare de fum, fără flacără, la o hală de procesare cu o suprafață de aproximativ 3.000 mp. S-au constatat echipe de căutare-salvare în interiorul halei pentru identificarea posibilelor victime și focarelor. A fost identificată o persoană de sex feminin, conștientă și cooperantă care a fost extrasă de către pompieri și predată unui echipaj medical. De asemenea, alte 4 persoane care s-au autoevacuat din zona inundată de fum au primit îngrijiri medicale de la echipajele sosite la fața locului. Cele 5 persoane au fost transportate la spital pentru tratament de specialitate.”, au transmis reprezentanțiI ISU Timiș.

Incendiul a fost lichidat la ora 22.57. Pompierii au lucrat și apoi pentru evacuarea fumului, identificarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Potrivit ISU Timiș, focarul de incendiu s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp. În urma incendiului au ars mase plastice, material lemnos și alte materiale. Referitor la cauza probabilă a incendiului, aceasta se va stabili după ce vor fi efectuate cercetări la fața locului.

Foto: arhivă