Incendiu de proporții în Dognecea! Pompierii au luptat mai bine de o oră cu flăcările!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Intervenție în forță a pompierilor cărășeni aseară, în comuna Dognecea! Un incendiu puternic a distrus acoperișul unei case și a provocat pagube de mii de lei!

Trei autospeciale au intervenit aseară pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Dognecea. Când au ajuns pompierii la fața locului, acoperișul era cuprins de flăcări. Focul a distrus 40 de metri pătrați din acoperiș, dar și un metru cub din acoperișul casei vecine. Din fericire, intervenția pompierilor a limitat extinderea flăcărilor. Aceștia au acționat mai bine de o oră pentru lichidarea incendiului. Pagubele se ridică la 15.000 de lei. Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum necurățat.

Un alt incendiu a izbucnit ieri în Caransebeș, la o casă particulară. De această dată, pagubele au fost mai mici, de aproximativ 5.000 de lei. Cel mai probabil, focul a pornit de la un scurt circuit la centrala termică. Pompierii au luptat cu flăcările aproximativ 45 de minute.

Cele două incendii nu s-au soldat cu victime.

Cetăţenii se expun atunci când exploatează coşuri de fum neprotejate faţă de elementele combustibile, neetanşate sau necurăţate, aparate electrice defecte sau improvizate, precum şi în cazul utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil.

Pentru a preîntâmpina astfel de incidente, care pot avea consecințe mult mai grave, pompierii fac o serie de recomandări:

-Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea coşurilor de fum cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată.

-Tăiaţi crengile copacilor aflate deasupra sau în apropierea coşurilor de fum.

-Amplasaţi materialele combustibile la distanţă faţă de sobe.

-Asiguraţi izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere.

promovare banner maxagro Muzeul TM

-Folosiţi doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectaţi întocmai instrucţiunile producătorului, evitând supraîncărcarea acestuia.

-Depozitaţi cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite etc.

-Amplasaţi un ecran în faţa focarului şemineului, respectiv o tăviţă metalică în faţa sobei şi ţineţi uşiţa închisă în permanenţă.

-Stingeţi întotdeauna focul din sobă înainte de culcare sau înainte de a părăsi locuinţa.

-Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi.

-Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile.

-Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice.

-Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.

-Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/