Încasări în forinţi pentru Teatrul de Vest din Reşiţa!

Cei „15 ani de Ungaria“ ai lui Florin Gabriel Ionescu, actualul manager al Teatrului de Vest din Reşiţa, s-ar putea concretiza în… forinţi pentru instituţia pe care acesta o conduce acum.

Piesa de succes care a deschis vineri stagiunea de primăvară-vară la Teatrul de Vest, „Iaacovi și Leidental“, a lui Hanoch Levin, va fi jucată „sold out“ şi în Ungaria. „Este un spectacol uşor de transportat, un spectacol de festival, în acest sens am avut discuţii preliminare şi sper să se poată concretiza: la finalul stagiunii să facem o deplasare cu acest spectacol, să jucăm pentru românii din Budapesta! Şi vă spun că sunt peste 2000 de români acolo, mulţi studenţi, şi la Gyula“, a anunţat Florin Gabriel Ionescu într-un interviu acordat în redacţia Express de Banat.

„Eu, cât am stat în Ungaria, am fondat acolo un teatru românesc, s-a numit iniţial Teatrul Vis. Am avut în general premierele la Budapesta, şi erau cu săli pline! Sunt surprinzător de mulţi români acolo şi surprinzător de adunaţi. Deci acolo românii chiar sunt adunaţi! La Gyula, la Mehkerek, la Szeged. E liceu românesc la Gyula, la Szeged e catedră de limbă română la universitate, deci avem public acolo. Sunt foarte interesat, de asemenea, şi de publicul român din Serbia, pe care nu am ajuns să-l cunosc încă, dar vreau să merg acolo“, ne-a mai declarat managerul Teatrului de Vest din Reşiţa, Florin Gabriel Ionescu.