Încălzire perfectă pentru CSM Lugoj înainte de meciul tare din Europa. Dramatism la fileu și pentru Universitatea Timișoara

Cele două prim-divizionare de volei din Banat au avut meciuri cu finaluri opuse sâmbătă după-amiază. CSM Lugoj are toate motivele de bucurie după al treilea succes consecutiv cu maximum de puncte din 2020. În schimb, cei de la CSU UV Timișoara au pierdut dramatic un meci important pentru clasament, în cinci seturi.

CSM Lugoj s-a impus cu 3-0 în deplasare la U NTT Data Cluj, în 74 de minute. Primul set a fost tranșat la scorul de 25-19 și au urmat altele cu 25-21, respectiv 25-16. Bănățencele au acumulat 9 puncte în debutul acestui an, din tot atâtea posibil, fără set pierdut. Formația din orașul de pe Timiș rămâne pe locul 5, cu 21 de puncte. Putem spune, o postură bună înainte de meciul tur de la Lugoj din optimile Challenge Cup, cu YHT Istanbul, echipă sponsorizată de Turkish Airlines.

Universitatea putea fi și ea bucuroasă, dar a pierdut acasă cu 3-2 cu Știința Explorări Baia Mare, după 115 minute de joc. Maramureșenii au luat primul set cu 25-23, dar gazdele au revenit după 27-25 și 25-19. Baia Mare a luat apoi încă un set cu 25-22, și în decisiv a condus tot timpul, pentru a se impune cu 15-13. Dacă ar fi câștigat cu 3-0 sau 3-1, Timișoara egala formația maramureșeană la puncte. Așa, se mulțumește cu un singur punct.

foto: facebook.com/CSM-Lugoj-volei