Încăierare între două grupuri de migranți, pe străzile Timișoarei. Un bărbat și-a pierdut viața, altul a fost grav rănit

Un migrant a fost ucis, luni seară, în zona Gării de Nord din Timișoara, iar un altul a fost grav rănit, confirmă cei de la LOGS – Grupul de Inițiative Sociale care îi îngrijesc pe migranții fără adăpost. Polițiștii au reținut pentru investigații toți migranții de pe stradă. 

Primele informații arată că pe malul Begăi a izbucnit un conflict între două grupuri de migranți. Crima a avut loc pe bulevardul General Dragalina, în apropiere de Gara de Nord, locul în care erau cel mai des văzuți migranții fără adăpost. Ca să poată continua verificările, polițiștii au ridicat din zonă zeci de migranți.

„De câteva ore, telefoanele ne sună în continuu. Un imigrant a fost ucis, astăzi, într-o luptă cu alți imigranți, în zona Gării de Nord din Timișoara. Este teribil de grav și suntem profund întristați de acest episod. Nu știm dacă este vorba despre un imigrant ce locuia pe stradă sau altundeva. Nu știm dacă este un beneficiar căruia astăzi i-am dus de mâncare sau alte informații. Media susține că este afgan. Politia a reținut pentru investigații toți imigranții de pe stradă. Este printre primul episod de violență între imigranții care locuiesc pe stradă, în Timișoara. Condamnăm orice formă de violență, în orice context și avem încredere că autoritățile publice vor identifica făptașul faptei reprobabile. Încurajăm la înțelepciune, decență și să nu stigmatizam un întreg grup, datorită faptelor unora.”, au transmis cei de la LOGS.

CITEȘTE ȘI: Timișoara, hotspot pentru migranții care vor să ajungă în Occident. Fritz: „E o problemă națională, nu una pe care poate să o rezolve primăria” 

Sunt luni bune de când autoritățile locale nu au reușit să găsească o soluție pentru migranții care ajung în Timișoara, deși sunt arodanți în alte centre de azil din țară. Aici nu au unde să locuiască așa că fie rămân pe stradă, fie ocupă spații din clădiri părăsite. Autoritățile au încercat să îi transporte la centrele de azil din țară unde sunt alocați, dar deocamdată nu există o decizie în acest sens, la nivel național, spunea viceprimarul Cosmin Tabără, la începutul lunii martie.

„Din păcate, situația migranților nu a putut fi încă rezolvată, o spun cu părere de rău. În momentul de față, poliția locală are aceleași atribuții ca și până acum, fiind în subordinea MAI. Singura atribuție pe care poate să o aibă este să îi strângă pe acești migranți, în măsura în care poate să facă față și să îi ducă înapoi în centrul de migranți de pe strada Armoniei, de unde sunt distribuiți în centrele din țară. Din păcate, încă nu este soluționată problema la nivel național, încercăm să găsim o soluționare în care Bucureștiul să deconteze deplasările migranților înapoi spre centrele lor de unde provin din țară.”, a spus, în martie, Cosmin Tabără.

Solicitanții de azil fără adăpost sunt sub monitorizarea Grupului de Inițiative Sociale LOGS. Pe străzile din oraș sunt în jur de 200 de migranți, potrivit celor mai recente informații ale autorităților locale.

Foto: Pressalert.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/