Încă un primar din Caraș-Severin condamnat definitiv pentru violență! A lovit un cetățean cu pumnii și picioarele chiar în Primărie! [UPDATE]

Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană, i-a aplicat o serioasă corecție fizică unui concetățean cu gura mare. Pentru o faptă asemănătoare, dar cu consecințe mult mai grave, însemnând multe zile de spitalizare, primarul din Domanșnea fusese și el condamnat la închisoare cu suspendare!

Două instanțe l-au găsit vinovat pe primarul Poplicean de purtare abuzivă și, în consecință, l-au condamnat la închisoare cu suspendare și l-au obligat să presteze muncă în folosul comunității. Edilul a fost trimis în judecată în iarna lui 2017, ca urmare a unui eveniment petrecut în iulie 2015, în timpul pauzei luată în ședința de Consiliu Local. Organele de cercetare penală au reținut în rechizitoriu că Poplicean l-a îmbrâncit pe unul dintre cetățenii prezenți la ședință, acesta din urmă vociferând și chiar înjurându-l pe primar. A urmat un pumn. Poplicean n-a stat nici el. Căzut pe spate în urma îmbrâncelii, pe ușa de la intrarea în primărie, cetățeanul nemulțumit a încasat pumni și picioare de la primar până când au intervenit alte persoane. În urma loviturilor încasate, cetăţeanul a avut nevoie de şase zile de îngrijiri medicale. Primarul se prezentase și el imediat după incident la Poliție, cu pometele vânăt și mai multe zgârâieturi pe abdomen. „I-am condus afară! Acolo au început cu injurii, jigniri și numitul Sandu Matei m-a înjurat la fel ca în alte situații, la telefon sau cu alte ocazii, că mă aranjează, că mă leagă DNA, i-am spus să nu mă mai înjure. M-am apropiat să îi spun lucrul acesta și mi-a dat un pumn în ochi. L-am împins și atunci m-a zgâriat pe abdomen, pe lateral și atunci au sărit consilierii să mă țină“, explica la acea vreme edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Judecătoria Oravița a constatat însă altceva și l-a condamnat pe edilul-șef la patru luni de închisoare cu suspendare. Situația primarului s-a înrăutățit la Curtea de Apel Timișoara, care a pronunțat recent sentința definitivă: „Majorează de la 4 luni la 6 luni închisoare pedeapsa stabilită inculpatului”. Pe parcursul termenului de supraveghere, Ion Poplicean va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Sasca Montană sau în cadrul Primăriei Ciuchici pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare. Edilul a scăpat însă de plata sumei de 2.000 lei cu titlu de daune materiale cetățeanului pe care l-a bătut, așa cum stabilise instanța de fond.

UPDATE, ora 11.45

Primarul Ion Poplicean e supărat foc. Nu ca urmare a celor petrecute în Primăria Sasca Montană sau a sentințelor pronunțate de instanțele de judecată. E supărat pentru că toate acestea au fost mediatizate. Amenință în acest sens cu procese și consideră că, de fapt, el nu a fost condamnat. Argumentul său e că pedeapsa de șase luni închisoare nu o va executa în regim de detenție, în penitenciar, ci că instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data pronunțării sentinței definitive.

CITEȘTE ȘI:

Un primar s-a ales cu un pumn în ochi pentru că vrea să le bage oamenilor civilizația în case!