Încă un primar din Caraș-Severin ajunge în spatele gratiilor. Sentință definitivă pentru Puiu Percea!

explo 1000x200

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat astăzi sentința în cazul primarului din Ciclova Română, Gheorghe Percea. Acesta fusese trimis în judecată pentru acte de corupție, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.

Potrivit soluției judecătorilor, „În baza art. 18/1 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal (22 acte materiale), Curtea condamnă inculpatul Percea Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată la pedeapsa de: 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 48 Cod penal raportat la art. 18/1 alin. 1, 3 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 al. 1 Cod penal (19 acte materiale), condamnă acelaşi inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată la pedeapsa de: 4 (patru) ani închisoare. În baza art. 39 alin. 1 lit. b C.p. rap. la art. 38 alin. 1 C.p., contopeşte cele două pedepse aplicate, astfel încât inculpatul să execute în final pedeapsa cea mai grea de 4 (patru) ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 (unu) an închisoare astfel încât inculpatul va executa pedeapsa de : 5 (cinci) ani închisoare”.

Totodată, Curtea îl obligă pe inculpatul Gheorghe Percea să plătească părţii civile, Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, suma de 1.862.839,37 lei la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare, calculate de la data efectuării plăţii de către partea civilă până data achitării integrale a debitului principal. Îl mai obligă pe inculpatul Gheorghe Percea, în solidar cu inculpata Natalia Chincia să plătească părţii civile suma de 1.497.132,06 lei la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare, calculate de la data efectuării plăţii de către partea civilă până data achitării integrale a debitului principal. „Obligă inculpatul Percea Gheorghe, în solidar cu inculpatul Chincia Ioan Nicolae să plătească părţii civile suma de 504.573 lei la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare, calculate de la data efectuării plăţii de către partea civilă până data achitării integrale a debitului principal. Obligă inculpatul Percea Gheorghe, în solidar cu inculpatul Negrea Liviu Cosmin să plătească părţii civile suma de 215.502,26 lei la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare, calculate de la data efectuării plăţii de către partea civilă până data achitării integrale a debitului principal. Obligă inculpatul Percea Gheorghe, în solidar cu inculpatul Balint Copăcean Dimitrie Daniel să plătească părţii civile suma de 870.290,11 lei la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare”, se mai arată în decizia Curții de Apel Timișoara.

Sentința este definitivă, Gheorghe Percea urmând să se predea Poliției în următoarele ore.

banner 970 x 250