Carantină sub pază armată! Un bărbat din Darova a fost săltat de polițiști pentru că nu a stat izolat

Măsurile de intervenţie în cazul aplanării coronavirusului au efect şi în mediul rural. Nu departe de Lugoj, în localitatea Darova, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost „săltat” ieri, la ora 18.30, pentru că nu a respectat regulile de izolare impuse de statul român, pentru persoanele sosite în ţară din state afectate de această boală. Omul era obligat să nu-şi părăsească domiciliul timp de 14 zile.

„A venit acasă din Germania cu adresă de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a sta în izolare 14 zile. Încă din 22 martie a început să-şi facă de cap. Avem patrule pe străzi, iar astăzi, 23 martie, a fost ridicat când încerca să se plimbe prin sat. Era şi o persoană recalcitrantă şi din câte ştiu i s-a aplicat o sancţiune contravenţională şi o altă izolare de 14 zile într-o altă locaţie, păzită de această dată”, ne-a declarat Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.

Comuna Darova este printre cele mai mari din judeţul Timiş, cu un un număr de 3.426 de locuitori. Aproape 45% dintre ei sunt plecaţi la muncă în străinătate. Darovei i se mai spune şi Mica Românie, deoarece este locuită de persoane venite din toate judeţele ţării, excepţie făcând Tulcea.