Încă un pas pentru parcarea cu mai multe etaje din zona Spitalului de Copii din Timișoara. Când ar putea fi și gata?

Ideea administrației de a ridica o parcare supraetajată la Spitalul de Copii din Timișoara mai face un pas. Într-o ședință convocată de îndată, consilierii locali au aprobat planul urbanistic pentru realizarea acesteia.

Autorizațiile de construire urmează să fie emise „doar după realizarea în prealabil a operațiunilor reglementate prin documentația de urbanism cu privire la obligativitatea asigurării acceselor din domeniul public (…) și asigurarea tuturor utilităților necesare investiției.”

Parcarea ar urma să aibă două subsoluri, parter, două etaje și o terasă, o construcție de maximum 15 m înălțime și cel puțin 30,54% spații verzi. Terenul pe care se va construi are o suprafață totală de 4.971 mp. Intenția este ca parcarea să fie folosită atât de personalul medical al spitalului, cât și de aparținători sau public. Se estimează că aici vor fi 250 de locuri de parcare.

„Planul Urbanistic de Detaliu – Construire parcare supraetajată –, str. Iosif Nemoianu nr. 3 va avea valabilitate de 5 ani, perioadă în care pot fi demarcate investiţiile prevăzute în documentaţie”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Din punct de vedere urbanistic putem începe proiectarea. Studiul de fezabilitate este deja în bugetul local de la începutul anului, ca sumă pentru această parcare. (…) Va fi lansat în licitație în următoarele săptămâni. (…) Teoretic, nu ar trebui să dureze lucrările mai mult de un an, ceea ce înseamnă că undeva în toamna anului viitor ar putea fi finalizată, toamnă-iarnă.”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

În privința parcării publice multinivel promisă în zona Dacia, pe strada Ulmului, la începutul lunii iulie, primarul Nicolae Robu admitea că „a dat-o-n bară”. „S-a constatat, sub restricțiile urbanistice în vigoare pe care nici primăria nu le poate încălca, că s-ar crea vreo 104-106 locuri pe o parcare multinivel. Și atunci ce sens are să cheltuiești să faci așa ceva când la sol au ieșit 99 de locuri? Și noi am dat-o în bară, facem parcare multinivel, că ne dorim efectiv, dar îți trebuie loc mult.”, spunea atunci Nicolae Robu.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/