Încă un pacient vindecat de coronavirus, la Timișoara! Medicii au testat mai multe persoane!

Colega tânărului de 16 ani care învață în clasa a IX-a la Liceul Alimentar din Timișoara nu mai are coronavirus. La Spitalul „Victor Babeș” mai sunt internați doar trei pacienți. 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș au anunțat că eleva de 16 ani nu mai are coronavirus și va fi externată astăzi. Adolescenta a fost diagnosticată cu COVID-19 în 6 martie. Rezultatul a două teste consecutive, efectuate la distanţă de 24 ore, a fost negativ astfel că tânăra este considerată vindecată.

La Spitalul de Boli Infecțioase sunt internați trei pacienți. O fată de 15 ani care studiază într-o altă clasă la Liceul Alimentar și două persoane din județul Hunedoara – un bărbat de 40 de ani și o fată de 16. DSP anunță că au fost efectuate testele celor care au intrat în contact cu adolescenta din orașul de pe Bega și cu bărbatul din Hunedoara.

„Pentru toate probele recoltate în data de 07 martie 2020 de la contacţii apropiaţi identificati ai elevei de 15 ani de la unitatea de învăţământ şi ai pasagerului de la Hunedoara, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie «Dr.Victor Babeş» Timişoara, rezultatul este negativ. Ancheta epidemiologică continuă”, au transmis reprezentanții DSP.

Raed Arafat a declarat că mâine se va lua în discuție suspendarea cursurilor de la Liceul Alimentar pentru o perioadă de 14 zile.