Artiștii au șansa să se afirme. Apel deschis pentru muzicienii și profesioniștii din domeniul „world music” cu sprijin financiar de până la 5.000 de euro!

po 1000x100px (4)

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii îi invită pe artiștii și profesioniștii din domeniul „world music” din România să se înscrie la apelurile deschise lansate de platforma europeană MOST.

MOST reprezintă un proiect cu finanțare europeană prin Programul Europa Creativă, în valoare totală de 4 milioane de euro, care își propune să transforme scena de world music din Balcani într-una competitivă la nivel internațional până în 2023.

MOST își propune să facă cunoscută efervescența scenei muzicale din Balcani și să dezvolte diverse categorii de public, dar și să formeze profesioniștii din domeniu, să sprijine mobilitatea artiștilor și a profesioniștilor și să creeze o platformă regională și politici coerente la nivel local.

Activitățile proiectului se vor derula în jurul a patru piloni strategici:

headerexpress cc
  1. Schimburi adresate organizatorilor de festivaluri (Festival Exchange) pentru a conecta programatori, agenți și profesioniști de la zece festivaluri din Balcani cu omologi de la zece festivaluri de world music din țări europene. Apelul este deschis până în data de 12 martie.
  2. Programul de formare în domeniul managementului de festival (Management Training) se adresează profesioniștilor (agenți, manageri, selecționeri și programatori ale unor spații dedicate muzicii, facilitatori). Apelul este deschis până în data de 14 aprilie.
  3. Programul de export de muzică din Balcani (Balkan Music Export) vizează să sprijine artiștii, profesioniști și manageri de evenimente muzicale să se conecteze la piața globală de world music. Apelul este deschis până în data de 14 aprilie.
  4. Programul de politici urbane (Urban Policies) dorește să încurajeze cooperarea dintre factorii decidenți și inițiative creative urbane în vederea creării unui mediu propice proiectelor muzicale prin politici la nivelul orașelor. Acest pilon sprijină cu 5000 euro proiecte ale căror activități contribuie la atingerea acestui obiectiv. Apelul este deschis până în data de 14 aprilie.

Toate detaliile și condițiile de participare sunt detaliate pe pagina de Internet a proiectului https://mostmusic.eu. Toate aplicațiile vor fi depuse electronic, în limba engleză, până la termenul-limită.

Detaliile referitoare la proiect pot fi urmărite pe pagina de Internet a proiectului https://mostmusic.eu/ și pe contul de Facebook https://www.facebook.com/MostMusicEu, precum și pe site-ul și pagina de Facebook Timișoara 2021.