Încă un motiv de mândrie pentru UVT! Studenții Facultății de Arte și Design, câștigători ai unui concurs de proiecte și finanțați cu 5.000 de lei!

Trei studenți ai Facultăţii de Arte şi Design din Timișoara au câștigat concursul de proiecte „Urban Installations Hackathon”! Dintre cele 16 echipe înscrise, primele cinci echipe clasate au fost alcătuite din studenți de la Facultatea de Arte și Design UVT, specializarea Design, iar proiectele selectate vor beneficia de finanțare de până la 5.000 de lei, pentru a fi implementate!

Cei trei câștigători sunt: Bianca Buza, Olga Tarchila și Răzvan Hui.

În perioada 1-30 noiembrie, Institutul Român de Dezvoltare al Tinerilor (IRDT), în colaborare cu incubART, organizează „Shine your light” – Urban Installation Hackathon. După deschiderea oficială a  hackathonului, din perioada 1-3 noiembrie, competitorii au avut la dispoziție 48 de ore pentru a realiza schița proiectului. Pentru realizarea acestei schițe studenții pot lucra individual, sau pot face parte dintr-o echipă formată din maximum 5 membri. Fiecare echipă are dreptul de a prezenta un singur proiect. Departajarea se realizează de către juriul stabilit de organizator prin acordarea unor calificative, ținând cont de următoarele criterii: respectarea temei impuse, integrarea proiectului, durabilitatea instalației, utilitatea acesteia pentru comunitate, crearea unui plan de buget care să permită implementarea proiectului cu suma acordată de organizatori.

Din componența juriului fac parte reprezentanți din partea incubART Makerspace, Facultatea de Arte de Design, Facultatea de Arhitectură și Urbanism și un reprezentant din partea IRDT.

Dezvoltarea propriu-zisă a instalației va avea loc în perioada 4-24 noiembrie, iar expunerea instalațiilor va fi organizată în 25 noiembrie.

upt 1000x100