Încă un medic de familie din Caraș-Severin se implică în campania de vaccinare anti-COVID-19

Numărul total al medicilor de familie implicați în campania de vaccinare ajunge la 11, după ce și Valentin Boșneac din Oțelu Roșu și-a dat acceptul de a imuniza populația împotriva COVID-19.

De astăzi, locuitorii orașului Oțelu Roșu, dar și cei din întreaga zonă de pe Valea Bistrei pot opta pentru vaccinarea anti-COVID-19 atât cu Pfizer, cât și cu vaccinul Johnson&Johnson.

Conform celei mai recente informări a DSP Caraș-Severin, la începutul lunii iunie în județ erau 10 medici de familie înscriși în campania de imunizare. De astăzi sunt 11. Reputatul doctor Valentin Boșneac a făcut pașii necesari deschiderii unui punct de vaccinare în cabinetul său de medicină de familie.

leader board 728 x 90 px

„Pe parcursul a două săptămâni am reușit să întocmesc toate formalitățile necesare pentru a deschide acest punct de vaccinare din cabinet. Vaccinarea anti-COVID-19 presupune un alt fel de contract cu CNAS, iar DSP-ul trebuie să îți pună la dispoziție materialele sanitare adiacente procesului de vaccinare. Am cerut pentru început un număr de 50 de doze pentru cabinet și dacă este nevoie, mai cerem. Avantajul la acest tip de vaccin, Johnson&Johnson, este că se administrează în doză unică, nu e nevoie de rapel.”, ne-a declarat medicul Boșneac Valentin.

Oțelu Roșu are deja un centru de vaccinare în incinta Casei de Cultură, deschis din 13 aprilie 2021, centru în care se utilizează vaccinul Pfizer. „Pentru persoanele imobilizate sau netransportabile, cât și pentru grupurile mai mari doritoare, se poate forma o echipă mobilă și se poate asigura vaccinarea la domiciliu sau la locul de muncă”, asigură reprezentanții centrului pe pagina de socializare a Primăriei Oțelu Roșu.

Din 11.000 de medici de familie din România, doar 3.000 au acceptat să se implice în procesul de vaccinare. Majoritatea dintre cei care au refuzat implicarea au invocat lipsa fondurilor, a materialelor informative din partea DSP și slaba organizare din punct de vedere procedural.