UPDATE. Încă un director din Reșița se face de râs la concursul organizat de Ministerul Educației

Ideea actualului ministru al Educaţiei de a organiza un concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi, despre care Mircea Dumitru afirma clar că sunt politizate, se dovedeşte încă o dată utilă: actualul director adjunct al Colegiului Economic al Banatului Montan, Marius Cornici, a fost respins la concurs.

Marius Cornici obţinuse un punctaj de 137,625 la acest concurs, dar a contestat rezultatul de la interviu. Dacă iniţial a obținut peste 40 de puncte, la contestaţie acesta a mai obţinut doar 21 de puncte, fiind declarat respins.

Atât deputatul Ioan Benga, cât şi alţi lideri PSD declarau că directorii nu au fost numiţi politic. Totuși, fostul inspector şcolar Lucian Miclău recunoştea în discuţiile private de pe grupul TSD dat publicităţii de liberali că: „Oricum vreau să vă spun că indiferent ce cârcotesc unii și alții despre acest concurs, directorii puși de PSD și-au luat concursul în proporție de 80%… la Caransebeș toți… la Oțelu Roșu toți… comune… în Reșița… Bălean, Gârtoi Ionuț, Viorica Gârtoi… Marius Cornici… doamna Ciurel etc etc. Eu îi felicit pe toți! ;)”.

Se pare că vorbele lui Miclău nu au fost de bun augur chiar pentru colegul de partid, Marius Cornici, care a fost respins la acest examen, tocmai în urma cotestaţiei depuse. Marius Cornici este director adjunct al Colegiului Economic al Banatului Montan.

Sursă foto: Facebook

UPDATE, ora 16.40. Despre directorul care a uitat că încă e director!

„De Update si o minima informare ai auzit?“, mă întreabă Cornici, într-o postare demnă de un profesor, pe care o puteţi găsi ceva mai jos. Păi, hai să-i fac un UPDATE stimabilului, cu materialul clientului.

Adresându-mi-se cu „bai, nenea ziaristu lu peste“, domnul profesor Cornici se prezintă succint: „Nu sunt nici Consilier local si nu mai sunt nici Director ajunct! Consiler local nu am fost niciodata (…). In viitor vedem“. Îi răspund: da, băi, nenea profesoru’ lu’ peşte, n-ai fost consilier local, nu eşti consilier local şi, în viitor vei vedea, nu o să fii niciodată consilier local, pentru că nici măcar PSD-ul tău nu-şi permite să defileze în Consiliul Local Reşiţa cu specimene ca tine! Prin declaraţia asta a ta, „nu mai sunt nici Director ajunct“, demonstrezi că habar n-ai pe ce lume ai trăit şi trăieşti, nenicule! Nu ştii că funcţia ta a fost şi este de director adjunct, nu „ajunct“! Şi… a fost şi este, pentru că eşti director adjunct până în 8 ianuarie 2017!

Dacă chiar vrei să ascunzi încă o lună (de nevastă-ta?) leafa de „ajunct“ de nota 4,5, nu fi mai prost decât pare-se că insişti să fii! Ai vrut un UPDATE? Iote-l: Potrivit profesorului Ion Moatăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, ultima şedinţă cu directorii a fost miercurea trecută. Acesta ne-a confirmat (azi!) că mandatul actualilor directori expiră pe 8 ianuarie, din 9 ianuarie urmând să intre în drepturi directorii care au promovat concursul organizat de Minister pentru aceasta. Chiar dacă nu ai fost prezent la acea şedinţă de la ISJ, mandatul tău de „ajunct“ nu a expirat încă, deşteptule!