Descoperitorul lui Cristi Chivu, omagiat la Reșița

O nouă ediție a Memorialului Ion Copocean la fotbal pe teren redus va avea loc în această săptămână, la Sala Polivalentă din Reșița. Primul antrenor al fostului căpitan al Naționalei de fotbal a României, Cristian Chivu, va fi din nou omagiat de cărășeni.

Chinuit de boală în ultimii ani de viață, antrenorul care a format generaţii întregi de fotbalişti la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa şi nu numai a decedat pe 11 ianuarie 2013. Ion Copocean a descoperit şi crescut mai mulţi fotbalişti importanţi. În primul rând trebuie amintit Cristi Chivu, ajuns căpitan al naţionalei României şi jucător de bază la cluburi dintre cele mai mari din lume. Un alt fotbalist căruia antrenorul reşiţean i-a îndrumat paşii spre succes este Robert Lupu, plecat de la CSŞ Reşiţa şi ajuns să poarte banderola de căpitan al naţionalei României de futsal. Acestora li se adaugă o mulţime de alţi jucători care evoluează în campionatele interne.

Ediția din acest an a Memorialului Ion Copocean va avea opt echipe participante, împărțite în două grupe. Din Grupa A fac parte Răzvymil, Progresul SC Ezeriș, Pepino Reșița, Steaua Reșița, în timp ce Grupa B are următoarea componență: Joga Bonito, All Friends, AS Ramna, Progresul UPD Ezeriș.

Prima zi a turneului, 29 decembrie, va fi rezervată meciurilor din faza grupelor. Iată programul jocurilor:
Răzvymil – Steaua (Grupa A, ora 11:00)
Joga Bonito – Progresul UPD Ezeriș (Grupa B, ora 11:50)
Progresul SC Ezeriș – Pepino (Grupa A, ora 12:40)
All Friends – AS Ramna (Grupa B, ora 13:30)
Steaua – Pepino (Grupa A, ora 14:20)
Progresul UPD Ezeriș – AS Ramna (Grupa B, ora 15:10)
Progresul SC Ezeriș – Răzvymil (Grupa A, ora 16:00)
Joga Bonito – All Friends (Grupa B, ora 16:50)
Progresul SC Ezeriș – Steaua (Grupa A, ora 17:40)
All Friends – Progresul UPD Ezeriș (Grupa B, ora 18:30)
Pepino – Răzvymil (Grupa A, ora 19:20)
Joga Bonito – AS Ramna (Grupa B, ora 20:10)

Vineri, 30 decembrie, sunt programate semifinalele (de la ora 12, respectiv 13), finala mică (învinsele din semifinale, ora 15) și finala mare (învingătoarele din semifinale, ora 16). La ora 17, este programată festivitatea de premiere.

Memorialul Ion Copocean este organizat de prof. Lavinius Copocean, fiul regretatului antrenor omagiat, cu sprijinul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, al Consiliului Județean Caraș-Severin și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.