Încă un deces în Caraș-Severin! După 3 teste negative, un bărbat moare la spital infectat cu coronavirus!

Încurcate sunt căile bolii… După 3 teste negative, un cărășean de 71 de ani este externat din spital, dar ajunge din nou pe mâna medicilor după o săptămână. După doar o zi de spitalizare, devine pacientul cu numărul 5 din Caraș-Severin care moare fiind infectat cu coronavirus.

În prima zi a lunii aprilie, bărbatul ajunge la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, acolo unde este internat pe secția de Boli Infecțioase. După un rezultat negativ la coronavirus, este mutat pe secția de Interne. În 17 aprilie este externat având o stare bună, existând în cazul său 3 rezultate negative. Probele au fost recoltate în 1, 7 și 14 aprilie.

În 24 aprilie, bărbatul ajunge pe mâna medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. În aceeași zi rezultatul testului său este pozitiv. La doar o zi distanță (sâmbătă, 25 aprilie), bărbatul încetează din viață.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului, cărășeanul suferea de boală pulmonară obstructivă cronică și silicoză.

Acesta este decesul cu numărul 5 în cazul unor cărășeni infectați cu coronavirus. Ultimul a fost înregistrat în a doua zi de Paște.

UPDATE, ora 19.20

Bărbatul avea domiciliul la Reșița, însă a fost inițial carantinat la Caransebeș după ce a revenit în țară din Germania. În timpul carantinei, a început să aibă simptome specifice de coronavirus. El a fost internat la Caransebeș și, în ciudat testelor negative, a fost tratat totuși ca și când ar fi fost bolnav de COVID-19, din cauza simptomelor care persistau. A fost externat, dar din cauza afecțiunilor pulmonare pe care le avea deja, se pare că virusul i-a fost, în cele din urmă, fatal.