Încă un Colț de Rai pe Semenic! Cabana Centrală, de la paragină la patru stele!

Megaproiectul care va transforma Muntele Semenic în cel mai mare domeniu schiabil din România i-a impulsionat și mai mult pe oamenii de afaceri care investesc deja de câțiva ani în Munții Banatului! Punctul central al stațiunii montane din Semenic, astăzi, o adevărată ruină, va deveni hotel de patru stele și va avea centru spa!

Omul de afaceri Remus Rof a creat un adevărat Colț de Rai, o cabană modernă, călduroasă și primitoare pentru toți iubitorii muntelui, care deja e aproape plină pentru tot sezonul de schi; un sezon care, dacă le dăm crezare meteorologilor, va debuta curând. Peisajul mirific, perioada îndelungată în care Semenicul e acoperit cu zăpadă numai bună de schiat și părerea de rău față de ceea ce a ajuns infrastructura hotelieră ridicată cu decenii în urmă au fost motive suficiente pentru o nouă investiție. Cabana Centrală, unul din cele mai cunoscute obiective de pe Semenic, e de foarte mulți ani în paragină. Rof a băgat mâna adânc în buzunar și a cumpărat imobilul din centrul platoului montan. A renunțat la ridicarea centrului SPA pe care îl avea în plan a-l construi lângă cabana Colț de Rai, pe care a deschis-o în urmă cu câțiva ani, și a redesenat punctul zero de pe Semenic. „Am cumpărat în această vară Cabana Centrală. Am cumpărat de la propietari, de la moștenitorii familiei Coșteanu. A fost o sumă decentă, conform pieței, un preț just. O las așa ca și structură, arhitectură, doar că o  duc la patru stele. Acolo vom face și spaul despre care am mai povestit. Acolo este platforma Semenicului și renunțăm să mai facem spaul jos, la cabana Colț de Rai. Vrem să accesăm un proiect european pentru modernizarea clădirii. Finalizarea proiectului o estimez peste trei ani. Vreau să fie încă un Colț de Rai. Mai frumos decât cabana pe care o avem deja și care e foarte apreciată de iubitorii muntelui, în special ai zăpezii, pentru că iarna e foarte căutată. La Cabana Centrală vreau ceva rustic, dar totodată modern, poate ceva în stil medieval.”, a declarat Remus Rof pentru expressdebanat.ro.

Cabana Centrală va avea după modernizare o capacitate de cazare de 33 de camere, un restaurant mare, sală de jocuri, două baruri, unul de zi și unul de noapte. Totodată, după o zi de schi sau de drumeții montane, turiștii se vor putea relaxa în centrul spa. Ca suprafață totală vorbim de 2.000 de metri pătrați. Investiția lui Rof e una importantă, va schimba semnificativ peisajul, unul umbrit astăzi de mai multe clădiri aflate în paragină, dar ar fi excelent dacă proiectul său îi va stimula și pe alți oameni de afaceri să umble la conturi. În sfârșit, și autoritățile publice par să fi descoperit potențialul turistic al Semenicului și se fac în ultima vreme demersuri concrete pentru dezvoltarea domeniului schiabil. Încă se cumpără relativ ieftin și, ca niciodată, acum chiar se vrea! „Sper că, odată cu luarea acestei cabane, voi influența cumva și restul clădirilor de pe Muntele Semenic, care acum sunt în paragină, că se vor rezolva problemele și că muntele va renaște, tocmai de aceea și investim. Dacă ar fi să se contureze și cu pârtia care să coboare până la Văliug, ne-ar ajuta foarte mult. Locuri de cazare vor fi, dar dacă nu va dezvolta domeniul schiabil nu vom reuși să provomăm zona așa cum ne dorim!”, a mai spus omul de afaceri care a creat un loc de poveste și pe malul lacului din Dognecea.