Încă un cărășean scos din arest preventiv de avocatul Cosmin Bolosin! Studentul Lazăr Matei nu vrea să rateze sesiunea

Lazăr Matei, unul dintre studenții arestați la propunerea procurorilor DIICOT în urma acțiunii denumite „Ziua Z”, cea mai amplă acțiune de până acum a Parchetului antimafia, are șanse de a-și continua studiile.

Originar din Rusca Montană, tânărul a făcut parte din grupul de studenți mediciniști din Timișoara reținuți pentru că ar fi făcut trafic de droguri. Arestat preventiv, apoi, pentru 30 de zile, se pare că avocatul Cosmin Bolosin (foto) a reușit, totuși, să-i convingă pe judecătorii de drepturi și libertăți de la Tribunalul Timiș și de la Curtea de Apel Timișoara să îi dea acestuia o măsură preventivă mai ușoară.

Pentru că cele 30 de zile de arest preventiv expirau, Lazăr Matei a fost, din nou, prezentat instanței cu propunerea de prelungire a arestului preventiv. Numai că judecătorul de drepturi și libertăți a decis că față de tânărul student se poate dispune și o măsură preventivă mai ușoară și l-a plasat pe Matei în arest la domiciliu. DIICOT a contestat decizia Tribunalului Timiș, dar ieri, judecătorul de drepturi și libertăți al Curții de Apel Timișoara a respins contestația, rămânând de executat măsura arestului la domiciliu.

„Luni, la prima oră, vom depune la Tribunalul Timiș și a solicitare de ridicare parțială a arestului la domiciliu, doar astfel încât, fiind sesiune la UMF Timișoara, clientul meu să poată merge și să-și susțină examenele. Considerăm decizia Curții de Apel Timișoara una echitabilă și care ne mulțumește”, a declarat pentru Express de Banat avocatul Cosmin Bolosin. Lazăr Matei este student în primul an la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Timișoara.