Încă un aliat pentru Felix Borcean! „Aș putea să vă spun o mulțime de lucruri care m-au impresionat”

Aprecierile continuă să curgă la adresa primarului Felix Borcean, cel care va candida independent pentru încă un mandat. Așa se face că încă un partid, cel de-al treilea, s-a alăturat taberei care îl va susține în campania care se apropie.

Singur împotriva tuturor. Așa arăta Felix Borcean în momentul în care a anunțat că va candida pentru un nou mandat, dar din postura de independent. La scurt timp însă în jurul actualului primar s-a format un adevărat front. Mai întâi PMP, apoi PSD au anunțat că nu își desemnează un candidat pentru Primăria Caransebeș, ci îl vor susține cu toate forțele pe Felix Borcean.

Se pare că nu sunt însă unicele formațiuni care îl apreciază pe Felix Borcean. Deși nu s-a remarcat în politică până în anul 2016, în cei 4 ani de mandat profesorul de geografie a dat dovadă, dincolo de orice, de un caracter atipic în comparație cu politicienii cu ștate vechi și cu metehne specifice. Tocmai pentru asta se bucură de aprecierea atâtor oameni, cărora li se adaugă și Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

„Aș putea să vă spun o mulțime de lucruri care m-au impresionat la domnul Felix Borcean, dar pentru noi, umaniștii, un gest important a fost sprijinul acordat managerului de unitate spitalicească din oraș și determinarea sa să nu se lase înduplecat în ciuda presiunilor politice. Există acele momente în viața oamenilor când se găsesc în fața unor alegeri și alegem fie soluțiile facile, dar injuste, fie alegem să luptăm, deși există posibilitatea sa ieșim șifonați, dar lupta aceasta este justă (nu neapărat pentru noi, dar cu certitudine pentru comunitate). Eu pot să rezonez cu astfel de alegeri și vreau să cred că am ales calea onorabilă. Umaniștii din Caransebeș, prin liderii Camelia Cami și Gheorghe Vlad, precum și cu ceilalți susținători, suntem cu dumneavoastră și sperăm să vă sprijinim și după alegeri”, a fost mesajul președintelui PPUSL Caraș-Severin, Răzvan Simulescu.

Ce spune Felix Borcean despre atitudinea partidelor care îl susțin? „E o maturitate politică de apreciat. Oameni din generația mea, Sorin Grindeanu, Silviu Hurduzeu, Ionuț Mihai Popovici, Răzvan Simulescu și mulți alții au înțeles că e nevoie de unitate și mai puțin de orgolii în a crea linii comune de acțiune pentru comunitățile noastre”. Acesta a dorit să întărească ideea că după alegeri va avea un parteneriat loial cu toți cei care l-au susținut și că „o strângere de mână între parteneri loiali e mai prețioasă decât o adeziune de conjunctură”.