Încă o problemă a județului a fost rezolvată de președintele Dunca! Drumurile orăvițenilor rămân la fel!

lucrare aquacaras oravita

S-a rezolvat, nu se poate face nimic, e vina celor din trecut! La asta se rezumă răspunsul lui Romeo Dunca referitor la dezastrul lăsat pe drumurile din Oravița de proiectul apă-canal. 

Romeo Dunca a revenit la Oravița, în mijlocul consilierilor locali, după un an și două luni. Problemele sunt aceleași. Lucrările pe care le derulează AquaCaraș prin firma Pfeiffer, prin prisma unui contract semnat în anul 2012, sunt încă nefinalizate, iar locuitorii își rup mașinile pe drumurile decopertate. Discuții pe acest subiect au tot existat. La aproape fiecare ședință de Consiliu Local aleșii au cerut explicații. După mai multe promisiuni deșarte, sperau într-o minune marți, 6 septembrie, atunci când, cu ocazia unei ședințe extraordinare, la întâlnire s-au prezentat Romeo Dunca și Gheorghe Filipescu. Răspunsul a fost însă departe de așteptări.

„Nu există pârghiile legale prin care să putem lua măsuri înainte de luna decembrie 2022, dată la care expiră și ultimul termen al contractului, prelungit exagerat de mult. Contractele au fost prost făcute, gândite cu picioarele, servesc mai mult executantului decât clientului. Toate condițiile puse de constructori au fost acceptate. Nu există restanțe la plata facturilor și toți banii necesari sunt în cont la SC AQUACARAȘ SA. Nu am acceptat și nu vom accepta la plată nimic din ceea ce nu este în conformitate cu prevederile din contract.”, explică Romeo Dunca printr-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Județean.

La întâlnirea față în față cu aleșii orăvițeni, o parte a dialogului a sunat cam așa:

Marțian Lepa: Data trecută când ne-am întâlnit, ne-ați promis foarte multe, a trecut foarte mult timp, situația orașului nostru a rămas la fel, după cum știți, nu s-a schimbat nimic. Acum două luni ne-am întâlnit cu doi reprezentanți ai AquaCaraș. Ne-au promis că într-o lună se rezolvă situația drumului. Nimic, nicio schimbare, cred că suntem singurul oraș din județ care suntem așa, din punctul ăsta de vedere. Promisiuni multe și fapte zero! (…) Noi chiar ne-am săturat să ne tot promiteți și să nu rezolvați nimic. Spuneți-ne un termen exact când trimiteți să refacă ce s-a decopertat. 

Romeo Dunca: De la ce partid sunteți?

Marțian Lepa: Nu cred că este important, domnule președinte.

Romeo Dunca: Nu, trebuie să știu.

Marțian Lepa: De la PSD.

Romeo Dunca: Atunci trebuie să știți cum s-au încheiat aceste contracte. Întrebați-i pe cei care au fost.

Marțian Lepa: Noi nu îi întrebăm pe cei care au fost, că de doi ani sunteți președinte și așa e drumul de doi ani.

Romeo Dunca: Problemele care sunt astăzi noi încercăm să le rezolvăm. Nu le-am generat noi. Noi încercăm să cârpim idioțeniile din trecut. Asta e important. 

Marțian Lepa: Și dumneavoastră ne tot promiteți și nu rezolvați nimic, asta e problema. 

dunca la oravita septembrie 2022

Ce soluție anunță până la urmă președintele Consiliului Județean? „Găsirea unui alt constructor după expirarea termenului limită din luna decembrie 2022. Bineînțeles, în afară de cazul puțin probabil în care actualul constructor va onora clauzele prezentului contract.” Adică pauză până în luna decembrie, iar mai apoi un alt set de licitații, posibile contestații… Și dacă nu, să se ocupe Aquacaraș, care „are posibilitatea de a lucra în regie proprie, ținând cont de faptul că sumele aferente acestor lucrări sunt acoperitoare, acestea beneficiind recent și de o actualizare de prețuri.”

În concluzie, a fost încă o întâlnire fără nicio rezolvare imediată pentru orăvițenii care circulă pe aceleași drumuri distruse și pline de praf.

„Din punctul meu de vedere, ei nu mai au credibilitate, au venit a doua oară în fața noastră. Acum o lună, două, au venit alți reprezentanți care ne-au promis că într-o lună se rezolvă, ca ei să ne aducă la cunoștință că până în decembrie au contract nemții, care nu și-au onorat treaba, și că după urmează… Ne-am săturat de promisiuni, de vorbe. Domnul Dunca tot aruncă pisica la cei care au fost înainte, dar a uitat că doi ani au trecut de când a fost ales președinte al Consiliului Județean și trebuie să rezolve problemele pe care le-a preluat, dacă sunt. Să rezolve problema orașului Oravița! Cred că suntem singurul oraș care întâmpină această problemă. Drumul nostru e decopertat, circulăm în condiții groaznice, mașinile sunt praf, cetățeni nemulțumiți. Promisiuni și fapte zero! Sunt convins că va trece foarte mult timp până când se vor rezolva problemele. Eu i-am transmis și în ședință: problema trebuie să o rezolve pentru că de doi ani este aici. A preluat niște probleme, trebuie să le rezolve, nu să spună că noi suntem de vină sau partidul este de vină. Sunteți președintele Consiliului Județean. Vă rog să vă implicați mai mult să rezolvați problema!”, îi transmite Marțian Lepa lui Romeo Dunca.