Încă o pagină de frumuseţe, bogăţie şi varietate trăită de Ansamblul „Semenicul”

1000x100 (5)

Tradițiile Banatului de Munte, dar și ale Ardealului au fost prezentate în Banatul de Pustă de către Ansamblul „Semenicul” al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) și Organizația Produs de Cluj. Alături de cunoscuţii interpreţi de muzică populară Ciprian Pop şi Sava Negrean Brudaşcu, „Semenicul” a susținut la Timișoara un spectacol de înaltă ţinută artistică.

Pe lână jocurile populare și cântecele din Caraş-Severin, la târgul desfășurat la mall-ul din Calea Șagului au fost expuse produse alimentare, printre care mere, cireşe, căpşune, carne, slănină, brânză, toate adunate sub egida organizatorului „Produs de Cluj” al Consiliului Judeţean Cluj.

Târgul de la sfârșitul săptămânii trecute a fost o mare sărbătoare a bucuriei de a trăi, demonstrând încă o dată că românii pot şi merită mai mult.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Cei peste 3.000 de spectatori au aplaudat la scenă deschisă tinerii dansatori, precum şi pe soliştii vocali şi instrumentişti ce au evoluat în program: Daniela Văcărescu, Antonia Franţ şi Ana Jurj, Răzvan Vaida – vioară, Adrian Marinescu – saxofon sopran, Flavius Zaica – vioară cu goarnă şi Dean Gherga ‒ acordeon. La 50 de ani de existenţă, Ansamblul «Semenicul» renaşte pe zi ce trece, încercând să devină o bijuterie preţioasă a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, tot mai mult apreciată în ţară şi în străinătate”, ne-a menționat managerul Ioan Benga.

banner 970 x 250