Încă o localitate din Caraș-Severin fără medic de familie! „Cine vine la țară?! Nu tu mijloc de transport, drum din groapă-n groapă!”

primarie ciuchici
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

De aproape o lună, localnicii din comuna Ciuchici au rămas fără medic de familie. În ciuda solicitărilor făcute de administrația locală către Direcția de Sănătate Publică, problema s-ar putea să nu-și găsească rezolvarea prea curând.

Din 15 iulie, cei aproximativ 1.300 de locuitori din comuna Ciuchici și satele aparținătoare – Petrilova, Nicolinț și Macoviște – au rămas fără medic de familie. Situația îi nemulțumește pe localnici, mai cu seamă că se văd nevoiți acum să caute asistență medicală la zeci de kilometri depărtare. Primarul Ion Orbulescu spune că a expus problema în Consiliul Local, încercând să găsească o rezolvare, și, de asemenea, a solicitat și sprijinul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin. „Am făcut demersurile necesare, chiar din primul moment în care am aflat că doamna doctor ne va părăsi! Cunosc și înțeleg că oamenii sunt nemulțumiți, însă am făcut tot ce am putut. Am făcut solicitări la DSP, iar răspunsul a fost că în momentul în care vor avea medic, îl vor trimite la noi și la Berliște, pentru că medicul pe care l-am avut până acum, se ocupa de ambele comune. Am aflat că sunt două posturi libere pentru Oravița și alte două pentru Anina. În condițiile date, n-am cum să nu mă întreb cum am putea convinge un medic să vină la țară, când tu nu ai mijloc de transport, drumul e din groapă-n groapă?! Cu situația mea, se confruntă multe alte localități din țară, din păcate.”, spune Ion Orbulescu.