Încă o decepție. Lucrările de la fosta Dermatologie de pe Mărășești s-au oprit

dermato 6

Primăria Timișoara acuză constructorul care ar fi trebuit să transforme fosta Dermatologie a Spitalului Municipal de pe strada Mărășești într-un mare centru cultural de sabotaj. Lucrările au fost oprite cu totul, după ce anul trecut au fost puse pe pauză doar pentru ca arheologii să își poată face treaba. 

Din panoul afișat pe fațada clădirii care a găzduit Secția de Dermatologie a Spitalului Municipal, panou care anunță transformarea clădirii într-un spațiu multicultural, aflăm că lucrările începute în 16.06.2020 ar fi trebuit să fie gata în 15.06.2022. Adică acum 3 zile. Constructor: Constructim S.A.

panou dermato constructim

La un an de la demararea lucrărilor, șantierul a fost pus pe pauză pentru ca arheologii să poată interveni. Săpăturile scoseseră la iveală structura de lemn a unei locuințe de dimensiuni mari. La acea dată, viceprimarul Ruben Lațcău afirma că șantierul va fi reluat după ce arheologii își vor finaliza cercetările.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Descoperiri arheologice importante pe șantierul viitorului centru cultural de pe Mărășești. A trecut un an de când au început lucrările de transformare a fostei clinici de dermatologie

La doi ani de la demarare, lucrările ar fi trebuit să fie cu totul încheiate. Dar lucrurile s-au blocat de tot. Viceprimarul Lațcău spune că vina aparține exclusiv constructorului.

„Constructorul nu lucrează de ceva vreme, din păcate. Lucrările sunt, în mod evident, mult întârziate, constructorul a dat dovadă de lipsă de seriozitate. Din nou e un constructor ales de fosta administrație. Este un constructor pe care va trebui să îl penalizăm și va trebui să suporte consecințele acestei întârzieri. Pur și simplu este un constructor care nu vrea să lucreze și care caută din metru în metru motive ca să se oprească din lucrări, să sisteze lucrările. Este evident că nu are capacitatea suficientă să facă lucrările pe care și le-a luat și care profită de orice portiță ca să blocheze orice continuare a lucrărilor. Dacă te-ai prezintat la 10 licitații la Primăria Timișoara, la consiliul județean, la Ministerul Apărării, dar nu ești capabil să faci ce ți-ai asumat că vei face trebuie să suporți consecințele. Nu este normal ca un astfel de constructor să poată să facă lucrul ăsta din nou și din nou. O să exploatăm toate posibilitățile legale pe care le avem în relație cu el. Din păcate, legea românească nu ne permite să penalizăm în timpul execuției.”, a declarat viceprimarul Lațcău.

Valoarea proiectului de reconversie a spațiului este de aproape 18 milioane de lei, fără TVA. Centrul cultural de pe Mărășești ar fi trebuit să fie unul dintre obiectivele dedicate anului în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Clădirea de pe strada Mărășești cu o suprafață de 4.300 mp, construită între anii 1744 – 1745, a găzduit primul Spital Orășenesc Civil de pe teritoriul Imperiului Habsburgic. Până în 2015, aici a funcționat Clinica de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal din Timișoara, ulterior aceasta fiind mutată pe strada Daliei din Complexul Studențesc.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/