Bătălia pe declarații politice, faza pe notificări. Senatorul USR Trifan îi cere liberalului Nica să înceteze cu intimidarea și amenințările

trifan
untitled design set 970x90 px

După ce Alin Nica, președintele CJ Timiș, l-a amenințat cu procese pe senatorul USR Raoul Trifan pentru declarații politice pe care le considera denigratoare, acum a venit rândul lui Trifan să îi trimită o notificare liberalului. Acesta îi explică lui Nica, în mai multe puncte, care ar fi argumentele care stau la baza afirmațiilor sale. Disputa se poartă deja de câteva zile pe finanțarea pe care orașul și județul o primesc de la Ministerul Culturii pentru implementarea proiectului Capitalei Europene a Culturii. 

Senatorul USR îi solicită lui Alin Nica să înceteze „faptele ilicite de prezentare în spațiul public a unor informații denigratoare” care aduc atingere onoarei, demnității și reputației parlamentarului.

„Din analiza informațiilor existente în mediul public și nu numai, precum și din analiza comportamentului dvs. se desprinde concluzia clară că ați dorit și ați urmărit să obțineți o finanțare cât mai consistentă pentru Consiliul Județean Timiș, în contextul implementării proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Demersurile dvs. au avut finalitatea dorită. La data prezentă, o mare parte dintre fondurile care ar fi trebuit să fie alocate Municipiului Timișoara au fost alocate de către Guvernul României către CJT. Resurse bugetare însemnate vor fi direcționate de la nivel central către CJT, condus de către dvs., astfel că veți putea dispune de acestea, așa cum ați dorit. Fără a ține cont de dreptul la liberă exprimare al subsemnatului, exercitat de mine în limitele prevăzute de lege, mi-ați transmis o notificare agresivă prin care mă amenințați cu formularea unei/unor acțiuni în justiție.”, îi transmite senatorul USR președintelui CJ Timiș într-o notificare similară celei pe care a primit-o zilele trecute.

Trifan îl acuză pe Nica că prin demersul său a încercat să îl intimideze și să îl amenințe.

„Dreptului subsemnatului de a comunica idei și fapte îi opuneți dreptul dvs. la protejarea reputației, fără a ține cont de baza factuală prezentată sumar mai sus. Încercați să mă intimidați în ideea de a mă împiedica să mai prezint relatări cu privire la aspecte de interes public care ar trebui cunoscute. (…) Este evident că ați săvârșit fapte ilicite de prezentare în spațiul public a unor informații denigratoare care aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului.”, a mai spus Trifan.

Parlamentarul îi mai spune liberalului că a transformat proiectul TM2023 într-o dispută politică personală, „singurul scop urmărit fiind acela de a face cât mai dificil posibilă organizarea evenimentelor menționate de către Municipiul Timișoara.”

„La o analiză sumară a ieșirilor dvs. publice se observă existența a numeroase informații denigratoare la adresa mea și a altor persoane care aduc atingere onoarei, demnității și reputației. Între ceea ce susțineți și ceea ce faceți există o mare discrepanță. (…) În speranța că prezentul schimb de notificări va conduce și la o autoevaluare comportamentului dvs., vă asigur de întreaga mea disponibilitate de a acționa, în continuare, în interesul timișorenilor, independent de amenințările recepționate.”, concluzionează Trifan.

Vă reamintim că președintele CJ Timiș l-a amenințat cu instanța pe senatorul USR Raoul Trifan după ce parlamentarul l-a acuzat pe Alin Nica că ar sabota proiectul TM2023. Nica invoca două postări publicate de senator pe pagina de Facebook, în care îl acuza pe liberalul de la CJT că vrea să direcționeze resursele bugetare aferente proiectului „spre rețeaua de agățători de partid” pe care și-ar fi construit-o în județ.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica, la un pas distanță să îl cheme pe senatorul Trifan în instanță. Ce l-a supărat?