Încă o decapitare inginerească la Universitatea Eftimie Murgu, parafată de Doina Frunzăverde!

Înaltele şi neînduplecatele feţe academice (ale Doinei Frunzăverde?!) din conducerea Universităţii Eftimie Murgu Reşiţa pare că au mai executat un ordin venit din visele şi visurile de preamărire ale primei doamne. De Sf. Nicolae, Balaurul universitar, pardon, Senatul universitar a hotărât demiterea lui Eugen Răduca din funcţia de director al Departamentului Inginerie. 

Abuz de putere ori simplă demonstraţie de forţă? Consiliul Facultății de Inginerie şi Management (FIM) era singurul în măsură să ia o astfel de decizie, respectiv să voteze demiterea unui director de departament. Dar pentru că în conducerea FIM par a fi şi oameni cu mintea la cap, nu toţi dispuşi să îi cânte în strună preşedintei Senatului, Doina Frunzăverde, demiterea lui Răduca părea imposibil de realizat pe căi legale, statutare şi regulamentare.

Pentru Frunzăverde se pare însă că noţiunea de imposibil nu există. Preşedinta Senatului UEMR, aflăm pe surse, ar fi cerut derogare de la Carta Universităţii pentru ca un atribut al Consiliului FIM să poată fi preluat de către Senatul universitar. Directorului de departament Eugen Răduca i s-ar fi reproşat în şedinţa de Senat că nu a vrut să modifice statele de funcții la Inginerie după începerea anului universitar. Votată în Senatul universitar, hotărârea de demitere a lui Răduca a fost semnată de către Doina Frunzăverde.

Cuib de vise 1000x100

Scandalurile la UEMR, după cum se vede, continuă. Foarte posibil, această hotărâre a Senatului universitar va fi atacată de Răduca în instanţă, existând ni se spune circumstanţele încălcării legislaţiei privind învățământul superior, stipulată prin Legea educaţiei naţionale.

Aşteptăm reacţiile celor implicaţi în această poveste, scrisă în Senatul universitar într-o zi sfântă. Ultimul e-mail primit de noi de la UEMR este datat chiar 6 decembrie 2018, dar se referă la… Balul Bobocilor. Cum s-ar spune, afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/