Încă o dată! Primăria a programat încă o dezinsecție aeriană, la sfârșitul lunii iulie

Administrația locală se declară mulțumită de cele două dezinsecții efectuate la sol, plus încă una aeriană, care au avut loc până acum la Lugoj.

Față de anii precedenți, administrația lugojeană a pregătit mut mai bine acțiunile de eradicare a țânțarilor, a căpușelor și a altor insecte care se înmulțesc cu precădere în sezonul estival.

„Dezinsecțiile de până acum și-au făcut efectul, au fost eficiente și nu am primit semnale negative, ceea ce este foarte bine. Vom mai face o dezinsecție aeriană. Angajații din primărie au făcut deja un referat de necesitate cu toate materialele necesare pentru aceasta.”, spune primarul Claudiu Buciu.

Fondurile pentru noua dezinsecție aeriană vor fi aprobate la rectificarea de buget.

„Dacă vom reuși rectificarea de buget până în 22 iulie, a doua dezinsecție aeriană va avea loc la acea dată, pentru că atunci avionul este disponibil. Oricum, dezinsecția va avea loc la sfârșitul lunii iulie.”, precizează și viceprimarul Bogdan Blidariu.

Precedenta dezinsecție aeriană, pe teritoriul municipiului Lugoj, a avut loc sâmbătă, 26 iunie. Acțiunea a fost necesară pentru combaterea țânțarilor și a căpușelor.