Încă o breaslă nemulțumită! Se anunță noi proteste pentru obținerea unor drepturi!

Membrii fondatori ai rețelei naționale a muzeelor din România se vor strânge, la începutul săptămânii viitoare, în cadrul Adunării Generale. Muzeul din Caransebeș, membru fondator al acestei rețele, va fi reprezentat de directorul instituției, Adrian Ardeț.

Breasla muzeografilor are o serie de probleme legate de obiectul muncii, prezența muzeografilor în viața cotidiană prin activitățile desfășurate și salarizarea acestora. „La Sibiu, pe data de 1 noiembrie se va stabili dacă muzeografii vor recurge la cea mai drastică formă de protest, respectiv grevă generală pe termen limitat, pentru obținerea unor drepturi”, ne-a precizat Adrian Ardeț.

RNMR este o rețea profesională a muzeelor și galeriilor de artă din România, cu reprezentativitate națională, care sprijină dezvoltarea profesională a membrilor săi și a angajaților acestora. RNMR este generatoare de soluții la provocările politicilor culturale și muzeale naționale și europene, acționând implicit printr-o politică susținută de lobby pentru apărarea intereselor membrilor săi și a sectorului muzeal în general.