Autoritățile atrag atenția asupra pericolului reprezentat de asemenea practici, dar cărășenii nu par să înțeleagă mesajul.
Doar în ultimele 24 de ore pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 12 asemenea incendii produse în județ, incendii în urma cărora au ars peste 110 hectare de teren. Cele mai mari suprafețe de teren arse de foc au fost la Goruia, Ticvaniu Mare, Reșița, Prisaca, Crușovăț și Agadici.
Aseară, în jurul orei 20:00, pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș au acționat cu două echipaje de stingere la Prisaca, unde flăcările au cuprins aproximativ 10 hectare de teren. Un alt echipaj s-a deplasat la un alt incendiu produs între Caransebeș și Păltiniș, pompierii din cadrul Detașamentului Reșița au acționat pentru stingerea unui incendiu pe raza municipiului, iar Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Caransebeș a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe centura Caransebeșului.
Pe lângă aceste incendii, altele două s-au produs la anexe gospodărești și unul la coșul de fum al unei gospodării din Ocna de Fier. La ora 20:49, pompierii reșițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea acestui incendiu care a ars două grinzi și a afectat soba, zugrăveala și pardoseala din jurul acesteia. Cauza probabilă de producere fiind coșul de fum necurățat de funingine. Cu acest prilej, li se reamintește cetățenilor că au obligația să asigure verificarea, curățarea și repararea coșurilor de fum cel puțin o dată pe an de către o persoană autorizată.
Tot în cursul zilei de ieri, pompierii au mai intervenit în 12 misiuni de acordare a primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor cu diverse afecțiuni medicale. A fost necesară și intervenția pentru asigurarea măsurilor specifice în cazul unui accident rutier petrecut la Radimna. În accident au fost implicate două autoturisme, fără victime.