Ore decisive în PSD pentru Felix Borcean și Marius Damian!

damian borcean
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Primarul Caransebeșului și actualul deputat și-au condiționat rămânerea în PSD de oficializarea propriei candidaturi la funcția de primar al gugulanilor!

La comanda PSD, de data asta a conducerii centrale de la București, în Caransebeș se face un nou sondaj de opinie în aceste zile. Rezultatele acestuia ar trebui să dea numele candidatului social-democraților la Primărie. Felix Borcean, Bebe Pasere, Marius Damian și Marius Isac sunt cei care și-au manifestat public intenția de a fi candidatul social-democraților. Cine va fi alesul se va afla la finele acestei săptămâni, când, întâmplător sau nu, în județ e așteptat și Sorin Grindeanu.

Dintre cei 4 pretendenți, Marius Damian e cel mai vehement. Vrea cu orice preț să fie candidatul PSD pentru Primăria Caransebeș, iar un refuz din partea partidului ar fi echivalent cu plecarea sa din PSD și cu candidatura din partea altei formațiuni politice. „Am soluții de rezervă, dar eu îmi doresc foarte mult, exact ca la Teregova, cea mai de dreapta comună din țară, cu cel mai mare număr de urmași de partizani, pe care am câștigat-o pe persoană fizică. Au fost și voturi de la PSD, dar am câștigat totul pe persoană fizică. Îmi doresc să câștig Primăria Caransebeș din partea PSD și aș face o echipă redutabilă, aș aduce cu număr imens de voturi, mare de tot, pentru Silviu Hurduzeu la Consiliul Județean. Fără să păcălesc, fără să trișez pe nimeni. Eu nu-s actualul primar de Caransebeș! Îmi doresc să fac echipă cu Bebe Pasere și Marius Isac, iar în momentul în care voi fi candidatul PSD, am încrederea maximă că vor mai veni foarte mulți. Inclusiv Petrică Scânteie!”, a declarat Marius Damian.

Totodată, deputatul PSD are și un avertisment pentru președintele PSD Caraș-Severin și candidatul social-democraților la șefia Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu: Cred că va avea înțelepciunea și puterea ca împreună cu toți factorii de decizie din PSD Caraș-Severin să impună candidat la Caransebeș persoana care îi aduce cel mai mare număr de voturi, nu care să-l îngroape, adică să ia același număr de voturi ca PNL. Probabil că vor fi diferențe mici între noi în sondaj, dar Silviu Hurduzeu va avea înțelepciunea să construiască o echipă din cei 4. Va trebui să aleagă între voturi multe la coșul PSD și a rămâne cu Felix Borcean izolat!”

Felix Borcean nu stă bine deloc!

Actualul viceprimar al Caransebeșului, Felician Bebe Pasere, se vede la rândul său în postura de candidat PSD, dar nu exclude nici alte variante. Singura care nu ar fi deloc de dorit e ca Felix Borcean să fie alesul partidului. „Aproape 60 % din cetățenii care au votat în sondajele făcute până acum nu sunt mulțumiți de actuala administrație. De aici ar trebui să pornim. Nu mai contează celelalte cifre, cine candidează, cum candidează. Trebuie să înțelegem un lucru: dacă peste 60 % din cetățenii care au fost chestionați au spus că nu sunt mulțumiți de actuala administrație, să știți că acești cetățeni nu mă vor înjura nici pe mine, nici pe Dumitru Rujam, nici pe Marcel Vela, strict pe primar. În plus, atâta timp cât se mai face încă un sondaj, înseamnă, cu siguranță, că Felix Borcean nu stă bine deloc. În momentul ăsta, PSD încă lucrează să găsească cea mai bună variantă pentru Caransebeș și sunt sută la sută că va face cea mai bună alegere. Pot să lucrez cu oricare dintre Marius Isac sau Marius Damian, cu Marius Isac chiar mă înțeleg foarte, foarte bine. Ne știm de dinainte să facem politică. Este un tip echilibrat, este un tip cu care poți să discuți și am comunicat cu el, chiar și când era la PNL. N-am o problemă nici să susțin pe unul dintre cei 2, dar n-aș putea să fac echipă cu Felix Borcean!”, a spus Bebe Pasere.

Isac, la dispoziția PSD

1000x100 (4)

Marius Isac, marele câștig al PSD din ultima jumătate de an, a fost viceprimar al Caransebeșului înainte să facă pasul către Consiliului Județean, al cărui vicepreședinte este, și are toate motivele să-și treacă numele pe buletinul de vot. E cel mai echilibrat și temperat dintre cei patru, dar și primul dispus la formarea unui tandem. Cel mai probabil, un tandem cu Bebe Pasere. „Domnul Borcean a spus că avem discuții. Da, ne-am întâlnit, dumnealui fusese la o ședință la Aquacaraș și apoi a venit până la mine, la birou. Dar n-a venit cu o propunere concretă, să accept să fiu viceprimarul său. Toți cei 4 trebuie să facem echipă cu cel care va fi desemnat de către partid. Eu voi face parte din echipă și mă voi duce acolo unde partidul va hotărî. E clar că dacă domnul Borcean ar fi stat foarte bine, nu cred că cineva ar mai fi făcut vreun sondaj.”, a comentat Marius Isac.

Ciolacu și Grindeanu, garanți pentru Felix Borcean

Felix Borcean nu crede în sondajele care s-au făcut până acum, pune acele rezultate pe seama conflictelor interne din PSD și se bazează pe ceea ce au spus Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. Ca atare, dacă nu va fi desemnat de către PSD candidat pentru Primăria Caransebeș, va părăsi partidul și va intra în alegeri din postura de independent. „Eu nu am motive să mă îndoiesc nici de Sorin Grindeanu, nici de Marcel Ciolacu. Au spus-o cu subiect și predicat că eu sunt candidatul PSD. Dacă Silviu Hurduzeu reușește să armonizeze toate curentele astea din partid, PSD se joacă în Caransebeș. Te poți gândi la peste 60%. Asta înseamnă că și Silviu Hurduzeu va avea un rezultat bun la Consiliul Județean. Până la urmă cred că ne putem pune cu toții la masă și să nu ne mai certăm între noi. Inclusiv cu Bebe Pasere! Lucrurile se pot așeza într-o matcă firească! Eu am avut foarte multă înțelegere.”, a spus Felix Borcean.

Primar PSD la Caransebeș cu certitudine!

Secretarul general PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu, nu știe deocamdată numele candidatului partidului pentru Primăria Caransebeș, dar e convins în schimb de victoria categorică a social-democraților în municipiu și de cea a lui Silviu Hurduzeu la Consiliul Județean.

„Acest ultimul sondaj e decisiv, e făcut de conducerea de la nivel central. Celelalte pe care le-am făcut până acum arată un echilibru la care eu nu mă așteptam, un echilibru în defavoarea lui Felix Borcean. Îmbucurător este că, la Caransebeș, în toate sondajele care le-am făcut, PSD este peste 40%., iar Silviu Hurduzeu este cotat cu 48-49% încredere. Oricine e candidat din partea PSD iese pe primul loc. Mai ales că PNL pe Caransebeș este cotat undeva la 19-20%. Ecartul între partide este foarte mare.”, a afirmat Mălăiescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/