Înainte de Jocurile Olimpice, atleții reșițeni fac un popas la Colosseum. Drumul spre Rio trece prin Roma

După un stagiu de pregătire în stațiunea portugheză Monte Gordo, atleții reșițeni au plecat astăzi spre Roma, unde va avea loc Campionatul Mondial de marș pe echipe, competiție care mai poate aduce câteva bilete pentru Jocurile Olimpice.

Dacă Marius Cocioran (CSM-CSU Reșița) și-a asigurat încă de anul trecut prezența la competiția supremă, în participarea la Campionatul Mondial de marș pe echipe își pun mari speranțe și Narcis Mihăilă (CSM-CSU Reșița) și Alin Florin Știrbu (CSU Reșița). Cei trei, alături de Cătălin Șuhani (CSM Suceava), vor alcătui echipa de 50 km marș a României la Mondialul de la Roma. Pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, băieții trebuie să termine cursa cu un timp sub 4 ore și 6 minute. Marius Cocioran, cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2015, și-a obținut baremul în trei ore, 55 de minute și 59 de secunde, la Cupa Europei de la Murcia. Chiar dacă este calificat deja la Jocurile Olimpice, Marius Cocioran vizează îmbunătățirea timpului personal în competiția mondială pe echipe din capitala Italiei.

Atleții reșițeni vor face joncțiunea cu ceilalți membri ai delegației României în aeroportul din Roma. Întrucât țara noastră va avea reprezentante și la feminin, în proba de 20 km marș. Din echipa României fac parte chiar două atlete legitimate și la CSU Reșița, Mihaela Pușcașu, care s-a pregătit la Buziaș cu antrenorul emerit Iosif Corneliu Măzăran, și Ana Rodean, o studentă a Universității “Eftimie Murgu” din Reșița – Andreea Arsine, precum și Mihaela Acatrinei. De asemenea, în proba de 20 km marș masculin în competiție se va afla Adrian Dragomir.
Ca o bucurie pentru atletismul cărășean, team leader-ul României la Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Roma este antrenorul Octavian Măzăran, cel mai bun antrenor al județului Caraș-Severin în anul 2015.

Fetele vor intra în competiție sâmbătă, 7 mai, de la ora locală 18:15 (ora 19:15 în România), iar Marius Cocioran&Co. vor concura duminică, 8 mai, de la ora 9:00 (ora 10:00 în România).
Startul va fi dat din preajma celebrei construcții din vremea Imperiului Roman, Colosseumul, iar sosirea va fi pe Stadionul Nando Martellini (Terme di Caracalla).