Cetăţenii de Onoare ai Bocşei au mai puţine drepturi

Noul primar al oraşului şi Consiliul Local caută tot felul de soluţii prin care să facă economii la bugetul local, unul şi aşa destul de sărac într-o urbe cu atâtea probleme şi lipsuri.

În opinia primarului Eugen Cismăneanţu şi a echipei acestuia de la Primăria Bocşa, titlul de Cetăţean de Onoare trebuie să fie în primul rând un titlu onorific şi nu unul care să asigure avantaje materiale. Pentru că la bugetul local e nevoie de fiecare leu, edilul-şef a propus consilierilor locali ca unele facilităţi de care s-au bucurat până acum cetăţenii cu care se mândreşte oraşul să fie retrase. “Este o chestiune imorală în comparaţie cu ceilalţi cetăţeni ai oraşului, mulţi dintre ei foarte săraci. Printre altele, Cetăţenii de Onoare călătoreau gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, erau scutiţi de la plata impozitelor şi se bucurau de eventuale beneficii. Trebuie să rămână un titlu onorific şi în acelaşi timp să facem mici economii la bugetul local. Să nu se înţeleagă greşit, nu au retras titlurile de Cetăţeni de Onoare, ci am redus facilităţile acordate”, a explicat primarul Eugen Cismăneanţu.

Dintre cei 26 de Cetăţeni de Onoare pe care îi are Bocşa, unii sunt oameni înstăriţi, deţin sute de hectare de pământ şi de acum încolo vor trebui să plătească impozite şi taxe ca toţi ceilalţi locuitori ai oraşului.

leader board 728 x 90 px

Comments

 1. un bocsan says:

  BRAVO,f corect

 2. cetatean platitor de impozite in bocsa says:

  Este o idee ffffoarte buna , ai sustinerea mea , dar (exista si un dar) bani la buget se pot obtine din mai multe locuri.
  1. impozitarea corecta a magaziilor (asa ziselor palate tiganesti ) (impozitul unei asa zise “case” este cat impozitul meu de la bloc )
  2. amendarea tuturor soferilor care tin masinile parcate pe trotuare si pe spatiul verde sau ce a mai ramas din el
  3. impozitarea sau amendarea tuturor ce construiesc in bocsa fara autorizatie (sunt multi ) si tin materialele de constructie pe trotuare
  etc