Pe ultima sută de metri, Primăria Timișoara s-a mobilizat cu scopul de a realiza studiul fără de care va rata proiectul privind transformarea Pădurii Verzi într-o pădure-parc. Instituția are la dispoziție mai puțin de trei luni pentru a găsi o firmă care să întocmească studiul de fundamentare necesar.
Primăria Timișoara a publicat, marți, pe site-ul instituției, un anunț publicitar privind „servicii de întocmire studiu de fundamentare pădure-parc (Pădurea Verde)”. Este vorba de studiul fără de care instituția riscă să piardă Pădurea Verde.
Mai precis, în toamna anului 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, aproape 520 de hectare ce alcătuiesc Pădurea Verde au fost transferate din domeniul public al statului în cel al Primăriei Timișoara. Totul cu scopul de a fi amenajată o pădure-parc. Doar că primăria ar fi trebuit să realizeze un studiu de fundamentare în toată această perioadă, lucru care nu s-a întâmplat.
Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, anunță că acest studiu ar trebui finalizat până la sfârșitul lunii octombrie.
„Într-un final, împinși de la spate și impulsionați de teama că există posibilitatea pierderii Pădurii Verzi, la 21 octombrie anul acesta, au început să fie mișcate lucrurile. Am atras atenția asupra acestor aspecte, dar probabil modul cum a fost organizat concursul la Direcția de Mediu (“grădinar sef”) a fost mai important decât proiectul pentru Pădurea Verde. Se știa care era soluția, ce trebuie făcut și cum. Însă întotdeauna se găsesc vinovați pentru eșecuri și se omite găsirea vinovaților în propria curte. Timp de pierdut nu este și acum suntem contratimp. E mijloc de august, contractul nu e atribuit, trebuie făcut studiul și acesta să treacă prin comisiile de specialitate de la minister. Sigur, explicații sunt mereu, dar concret este faptul că a trecut 1 an și 10 luni, timp în care au existat doar planuri, idei și demagogie. Timișoara are nevoie de lucruri concrete! Timișoara poate mai mult, Timișoara merită mai mult”, a afirmat Cosmin Tabără.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Premiera teatrului reșițean, jucată în serile de joi și vineri, spune o poveste banală însă cu ramificații profunde pentru fiecare dintre noi. Regizorul Mark Cristopher Demeter își amintește propria-i...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281