În teritoriu! Adrian Oroș, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ajunge astăzi și la Lugoj

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oroș, va fi prezent astăzi în Lugoj pentru a participa la o întâlnire cu fermierii din zonă, pentru a identifica și rezolva diverse probleme ale acestora.

Înainte de prezența în teritoriu, ministrul Oroș are la Timișoara o întâlnire de lucru cu conducerea structurilor subordonate Ministerului Agriculturii, după care va urma și deplasarea în teritoriu.

Înainte de întâlnirea cu fermierii și reprezentanții asociațiilor agricole din estul județului Timiș, programată după ora 18, la restaurantul J’adore din Lugoj, delegația ministerială va opri și la fostul Liceu Agricol din oraș, închis în anul 2012.

După desființarea Grupului Școlar „Odobleja”, adică a fostului Liceu Agricol, o mare suprafață de teren și construcțiile aferente au rămas în proprietatea Primăriei Lugoj. Clădirile nefolosite au început să se degradeze, mai ales la partea de acoperiș, asta pentru că municipalitatea nu a reușit să găsească nicio întrebuințare zonei.

Printre subiectele pe care cu siguranță ministrul le va discuta cu fermierii va fi și cel al pieței de desfacere pentru producțiile de legume din zona localităților Bethausen – Traian Vuia – Belinț și mai ales lipsa unui centru de preluare a legumelor, dar și problema subvențiilor și a despăgubirilor celor afectați de intemperii. La întâlnirea cu ministrul sunt așteptați și deținătorii de ferme zootehnice. Adrian Oros este al doilea ministru din cabinetul Orban care ajunge la Lugoj în ultima perioadă, după Marcel Vela de la Interne, care a ajuns în Lugoj forțat de inundațiile din iunie.