În sprijinul victimelor violenței domestice din Timișoara: Centru de asistență destinat agresorilor!

„SEVA –Stop! Eliminăm violența și agresivitatea”, un proiect implementat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, vine în sprijinul victimelor violenței domestice și al agresorilor. Derulat încă de la începutul lunii, el își propune să reducă amploarea fenomenului în orașul de pe Bega. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 1,9 milioane de lei.

200 de victime ale violenței domestice (adulți și copii) și peste 50 de agresori din Timișoara vor beneficia de două tipuri de servicii sociale, adecvate nevoilor specifice, în vederea integrării socio-profesionale. Printre activitățile proiectului se numără dezvoltarea unui Centru de consiliere pentru prevenirea și combaterea violenței domestice și înființarea unui Centru de asistență destinat agresorilor.

Violența domestică este un fenomen de amploare în întreaga țară. Conform unei statistici a IGPR, anul trecut au fost reclamate, zilnic, aproximativ 100 de cazuri. Dintre cele aproape 36.000 de cazuri în 2018, jumătate au fost din mediul urban (52,3%), iar restul din mediul rural (47,7%).