În sfârșit, reduceri! Lugojenii vor plăti mai puțin pentru serviciile de apă și canal

Societatea deținută de Consiliul Local Lugoj, Meridian 22, a anunțat că, de la 1 ianuarie 2019, facturile pe care le va emite pentru serviciile de canalizare-epurare către populație și agenți economici vor fi mai mici. Decizia se datorează scăderii TVA-ului conform noilor reglementări fiscale.

„Modificarea prețurilor a fost posibilă prin reducerea cotei TVA de la 19% la 9%, iar tariful pentru serviciul de canalizare pe care Meridian 22 îl va percepe de la persoane fizice și juridice a scăzut de la 1,74 lei/mc, cu tot cu TVA, la 1,59 lei/mc”, a precizat ec. Florin Iovescu, directorul Meridian 22.

Suma pe care lugojenii trebuie să o achite lunar pentru serviciul de canalizare-epurare ar putea fi redusă și mai mult, dacă aleșii locali vor lua în considerare alinierea la noua tendință pe plan național, prin care mai multe orașe precum Craiova, Râmnicu Vâlcea sau Deva, au renunțat la tariful pentru apă meteorică, inclus în factura finală.

Dacă pentru lugojeni reducerea facturii pentru canalizare este o veste bună, nu același lucru se poate spune pentru societatea lugojeană, care va încasa mai puțini bani în conturi. Care oricum nu sunt pline, pe lângă sumele de recuperat de la datornici mai fiind grevate și de amenzile primite de la Apele Române pentru funcționarea defectuoasă a stației de epurare de la Jabăr. Luna trecută, societatea Meridian 22 a primit o nouă licență de operare pentru serviciile de apă și canalizare din Lugoj, valabilă până la 19 decembrie 2019.