În sfârșit, fluier final în Liga a II-a! ASU Politehnica, mai bine clasată decât Ripensia și UTA

Cel mai trist sezon al fotbalului timișorean din mai mult decât ultimul deceniu a ajuns la final. Dintre cele trei echipe de liga secundă, ASU Poli a zâmbit la urmă, deoarece victoria cu 2-0 cu Metaloglobus a dus-o pe locul 10, peste Ripensia și UTA. Roș-galbenii au remizat la scorul de 1-1 cu Farul și au terminat pe locul 13. ACS Poli, deja retrogradată, a pierdut cu 3-1 la Daco-Getica.

Ripensia a intrat prima în vacanță, după ce a jucat vineri la Farul Constanța. Bănățenii au remizat cu 1-1 după un meci destul de slab. Din minutul 38, constănțenii au deschis scorul în minutul 38, după un penalti transformat de Petro Celestino. Roș-galbenii au alergat mult după egalare, dar au reușit în minutul 86. Atunci, Mansour a marcat după o centrare bună venită de la Popovici. Cu locul 13 obținut, Ripensia trebuie să vadă dacă îl va convinge pe Alexandru Pelici să rămână. Mai certe sunt unele despărțiri de jucători, întrucât fotbaliști experimentați, precum Popovici, Străuț, Drăghici sau Anghelina sunt la final de contract și ar putea să nu mai rămână.

Sâmbătă, ACS Poli a terminat sezonul celei de-a doua retrogradări consecutive cu o înfrângere la scorul de 3-1 pe terenul Daco-Geticii. Scorul l-a deschis Lucian Oprea, pentru Poli, în minutul 20. Au urmat două lovituri de la 11 metri provocate de Țîgîrlaș și Olteanu, transformate de Nsiah și Grecu. În repriza secundă, Nsiah a stabilit scorul final al întâlnirii. De la ACS Poli și-a anunțat deja demisia administratorul special Radu Birlică. Cel mai probabil, va urma și Valeriu Răchită, iar viitorul clubului e foarte incert.

ASU Poli a jucat ultima și e și performera etapei, după ce s-a impus cu 2-0 cu Metaloglobus București. Ambele goluri au fost marcate de Octavian Ursu în minutele 15 și 20. La ambele, Alin Ignea a pasat decisiv, iar la al doilea, a contribuit și Alin Manea. Timișorenii au rămas fără Mihai Ene, care a primit cartonașul roșu în minutul 63, dar au ținut bine de rezultat. Cu acest succes, elevii lui Cosmin Petruescu au terminat sezonul pe locul 10, cu 48 de puncte, peste Ripensia și UTA.