În secolul 21, ca-n epoca de piatră! Un pensionar din Caransebeș s-a debranșat de la rețeaua de apă din cauza prețului prea mare!

explo 1000x200

Un pensionar din Caransebeș consideră că prețul apei potabile este prea scump pentru buzunarul său și a decis să solicite debranșarea de la rețeaua de apă a urbei, după ce a acumulat datorii la asociație.

Omul este supărat în continuare pe președinta de asociație și a venit să-și spună păsul chiar primarului Felix Borcean, la întâlnirea pe care edilul a avut-o în cartierul Țiglărie, zilele trecute. Pensionarul mai că nu a luat-o pe sus pe președinta de asociație pentru că, spune el, nu e normal ca, dacă nu mai plătește apa, să i se perceapă în continuare tariful pentru canalizare, spunând că este ilegal.

Femeia a menționat că i-a explicat în repetate rânduri că legea impune să i se tarifeze canalul, chiar dacă nu are apă la robinet, pentru că folosește în continuare wc-ul și de spălat, chiar și o dată la o perioadă de timp, se spală și tot folosește coloana blocului.

Mai în glumă, mai în serios primarul Felix Borcean a declarat că nu s-a mai confruntat cu o astfel de problemă care nu ar trebuie să existe în lumea civilizată.

„Știu că este tariful la apă exagerat pentru Caransebeș, unde vine apa prin cădere, dar era o condiție a operatorului de apă ca prețul să se alinieze la județ, odată ce am acceptat afilierea la această asociație, pentru a câștiga proiectul de introducere și modernizare a rețelelor de apă și canal în cele trei etape. În alte condiții, noi, ca și oraș, nu aveam posibilitatea să accesăm astfel de fonduri pentru că se aplica la un anumit număr de locuitori, de aceea sunt toate cele 8 orașe în Aquacaraș. Când va fi finalizat acest proiect nu vom mai avea probleme de turbiditate la robinete, prețul se va stabiliza și vom intra în normalitate. Acum în fiecare bloc se găsește câte un cetățean cu ideile lui, și eu stau la bloc și trebuie să-mi accept vecinii, la fel cum și ei mă acceptă pe mine. Rămâne de datoria președintei de asociație nr. 3 de aici din Țiglărie să-l facă să înțeleagă pe acest pensionar că tarifarea pentru canal se face separat, conform legii”, spune primarul Felix Borcean.

Președinta de asociație a menționat că îi calculează lună de lună mc de canal la paușal, conform legii, pentru că nu deține apometru de apartament. Asta înseamnă 6 mc ori 2,66 de lei/mc este egal cu 15,96 de lei, bani pe care cetățeanul refuză să-i achite, acumulând în continuare datorii.

banner 970 x 250