În programul de guvernare al PSD, doar promisiuni și-atât! Deputatul PNL Valeria Schelean îl ia la întrebări pe ministrul Finanțelor!

Liderul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, se lăuda ieri anunțând că în județ vor fi investiți 200 de milioane de euro, numai că deputatul PNL Valeria Schelean-Șomfelean ridică o serie de întrebări care să demonstreze că programul de guvernare al social-democraților cuprinde mai degrabă promisiuni ce nu vor fi niciodată onorate!

„În programul de guvernare al PSD, se precizează faptul că, de la 1 martie 2017, românii vor beneficia de «TVA 0» la achiziționarea de locuințe. Doar promisiuni. De aceea, i-am adresat ministrului finanțelor publice o serie de întrebări despre acest proiect pentru a vedea dacă va fi sau nu pus în practică”, a spus parlamentarul PNL. În interpelarea scrisă pe care i-a adresat-o lui Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor, Valeria Schelean-Șomfelean amintește de un punct al programului de guvernare PSD, potrivit căruia tranzacțiile sub 450.000 de lei nu se vor mai impozita pentru a se stimula vânzările pe piața imobiliară și construcția de locuințe noi. Deputatul liberal îi aduce aminte ministrului inclusiv declarațiile premierului Sorin Grindeanu și ale liderului PSD, Liviu Dragnea pe această temă, dar îi pune în vedere și o directivă a Consiliului Uniunii Europene. Directivă care spune că statele membre pot aplica cel mult două cote reduse de TVA și acestea nu pot fi mai mici de 5 la sută. Mai mult, acele state care doresc să aplice cote reduse de TVA pentru anumite prestări de servicii și livrări de bunuri trebuie să notifice Comisia Europeană.

În final, Valeria Schelean-Șomfelean îi adresează ministrului Finanțelor cinci întrebări, la care așteaptă răspuns în scris. În primul rând, ar vrea să afle care este impactul bugetar al unei astfel de măsuri, care este punctul de vedere al ministerului cu privire la eliminarea TVA-ului pentru achiziționarea de locuințe și dacă o astfel de măsură poate fi implementată anul acesta. Parlamentarul PNL așteaptă de la Viorel Ștefan să afle și estimările ministerului privind impactul unei asemenea măsuri asupra pieței imobiliare, dar și dacă au început discuțiile cu Comisia Europeană legate de această măsură „TVA 0 la locuințe”.