În primele șase! Lugojul va beneficia de o creșă modernă, construită cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării

cresa moderna
mbmr 1000x100

Municipiul Lugoj se află printre primele șase orașe din țară unde se vor construi creșe moderne mari, după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că au fost semnate primele contracte de execuție pentru 15 creșe moderne.

Unitățile de învățământ preșcolar sunt incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Primele creșe mari vor fi construite în Alba Iulia, Oradea, Deva, Oltenița, Lugoj și Sectorul 2 al municipiului București. În Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Călărași și Caransebeș vor fi construite creșe medii, în timp ce Petroșani, Motru, Campina și din nou Drobeta-Turnu Severin vor beneficia de câte o creșă mică”, au anunțat reprezentanții ministerului.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Noile unități de învățământ vor beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirile vor avea și panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile. În țară, alte 73 de creșe așteaptă să intre în procedura de achiziție publică.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/