Bibiricea, reşiţeanul cu pumni de fier

Legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Reșița, pugilistul a avut un an 2012 foarte bun, în care a obţinut titlul de vicecampion al României la seniori, categoria 75 kg.

S-a apucat de box la vârsta de 11 ani, sub îndrumarea maeștrilor Gheorghe Radu și Ioan Sala. A fost adus în sala de box de fratele său, sportiv de performață pe vremea aceea. Fratele meu m-a dus la box. El practica boxul și văzând că îmi place acest sport m-a dus și pe mine în sală. Mi-a plăcut pe zi ce trece tot mai mult și am rămas să fac performanţă,își amintește sportivul. Şi a ales bine, pentru că rezultatele nu au întârziat să apară. De-a lungul carierei a obținut numeroase medalii, dar ultima și cea mai importantă a apărut anul acesta, la Campionatul Național de seniori, care s-a desfășurat la Reșița.

Sandu, cum îi spun prietenii, a câştigat titlul de vicecampion naţional, însă ambiţiile lui sunt mai mari de atât. “A fost greu, am muncit mult, dar toată munca mea de până acum a fost răsplătită în momentul în care am urcat pe podium și am devenit vicecampionul României. Este cel mai bun rezultat al meu și totodată cel mai fericit moment din viața mea de sportiv.Sper însă să nu mă opresc aici”, a precizat Bibiricea.

El are și o  participare la Campionatul European de cadeți care s-a desfășurat la Budapesta, în Ungaria, astfel că ţinteşte să depăşească şi graniţele ţării cu performanţele sale.

Are deja planuri de viitor

Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Reșița își dorește titlul de campion național, dar și o carieră mai departe în box. În box nu se câştigă deloc grozav, iar Sandu se gândeşte încă de acum şi la viitor. Este în prezent student al Universității Eftimie Murgu din Reșița, la secția de sport, şi la finele carierei de sportiv e gata să îmbrace treningul de antrenor. Îmi doresc foarte mult ca anul viitor să obțin titlul de Campion Național de seniori, iar după ce voi încheia cu sportul vreau să activez ca și antrenor de box la Reșița, a declarat sportivul.