În premieră la nivelul UZPR, la Reșița va funcționa un club de presă

po 1000x100px (3)

Membrii Filialei „Ștefan Naciu” Caraș-Severin a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) s-au întrunit la Librăria „Semn de carte” din Reșița pentru prima dată de la declanșarea crizei sanitare.

Reales recent la conducerea UZPR, Doru Dinu Glăvan a prezentat o parte din preocupările și proiectele de viitor ale Uniunii, cerând implicarea inclusiv a ziariștilor cărășeni. Știrea serii de miercuri s-a referit la inițiativa înființării unui club de presă la Reșița. Discuțiile pe această temă au fost favorabile, ele fiind susținute nu doar de jurnaliștii prezenți, ci și de invitați, printre care s-au numărat criticii literari Ada D. Cruceanu și Gheorghe Jurma, care au înaintat câteva variante de nume pe care ar urma să-l poarte viitorul club de presă: George C. Bogdan sau Virgil Birău.

„Mă bucur că la Reșița, acasă la mine, se mișcă puțin lucrurile în filială, după mulți ani în care am avut și proiecte transfrontaliere și tabere de vară pentru formarea micilor ziariști. Acest început poate fi benefic pentru Filiala «Ștefan Naciu», pentru că pleacă cu inițiativa înființării unui club de presă în Caraș-Severin. El trebuit privit ca un organ intern al filialei și presupune, între altele, întâlniri cu publicul. Adică jurnaliștii vor fi cei care se vor întâlni cu cititorii, ascultătorii și telespectatorii care urmăresc activitatea acestora. Mi se pare un lucru foarte important, iar această inițiativă, ce aparține Dorinei Sgaverdea, o voi transmite și altor filiale din țară ale UZPR”, a ținut să precizeze Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

banner 1000 x 100 hd

De remarcat faptul că Uniunea are peste 3.500 de membri, constituiți într-un număr de 52 de filiale în țară și străinătate, iar până acum nu există niciun astfel de club la nivelul filialelor.03 britannia 1000 x 100 gif