A doua ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade are loc în acest weekend

1000x100 (5)

În perioada 24-26 iulie sunteți invitați înapoi în timp la Festivalul Medieval al Castelului Huniade, care va reînvia timp de câteva zile atmosfera Evului Mediu. Istoria, cavalerii, domnițele, meșteșugarii, muzica, mâncărurile și dansurile de demult vor anima atmosfera de festival. Vor exista două căi de acces, unde spectatorii trebuie să își lase datele de contact și numele și să accepte să le fie măsurată temperatura.

Zilele de spectacol 

Festivalul Medieval al Castelului Huniade se va desfășura timp de trei zile în vechiul parc al castelului din Piața Huniade, Timișoara. La festival vor participa și grupurile de reconstituire istorică precum: Hrafnabroethr, Compania Dragonului, Compania Ursului Brun, ȘoimanArt, Cercul Vânătoresc Sf. Hubert, Amor Flammis, Deus Vult, Straja Cetății Mediaș, Asociația Losonczy Istvan, Teutonii Transilvaniei, Vulturii din Țara Calatei și grupurile artistice Peregrinii, Deep6 Project. Evenimentul se va deschide printr-un spectacol de foc și muzică de 30 minute. Sâmbătă și duminică vor fi zile dedicate vizitării atelierelor, unde se vor amplasa scaune pentru respectarea distanțării, unde oamenii vor fi invitați să ia parte și să vadă diferitele momente puse în scenă de actori (atelier pielărie, atelier caligrafie, bucătărie medievală, jocuri de societate medievale). Participanții au posibilitatea să pună întrebări și să aibă discuții cu istoricii și se vor face prezentări de armament și costume; de asemenea, vor fi reconstituite bătălii și turniruri. După fiecare astfel de incursiune în istorie, oamenii vor fi conduși către următorul eveniment, pentru a fi așteptați următorii vizitatori.

Zilele de spectacol au un anumit specific, se vor prezenta mituri, povești și basme, iar spectacolele vor fi animate de muzica originală compusă de trupa Peregrinii și vor fi redate în stilul teatrului pirotehnic de Amor Flammis. Festivalul va găzdui și un concurs de bucătărie medievală, unde accentul se va pune în egală măsură pe arome și gust, dar și pe corectitudinea istorică a rețetelor: Ospățul Craiului Carol. Inclusiv bucătăriile în care se va prepara mâncarea sunt amenajate după tipicul medieval, iar bucatele vor fi prezentate în cadrul unui banchet, în ton cu atmosfera secolului prezentat

Programul integral al evenimentului

„Festivalul Medieval al Castelului Huniade a fost creat pe de o parte din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a ne transpune, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese. Participanții vor fi rugați să se așeze în conformitate cu indicațiile organizatorilor, în ordinea intrării. Locurile nu se pot muta sau apropia. Vă rugăm să NU UITAȚI MĂȘTILE ACASĂ! Toate reglementările de distanțare socială actuale vor fi respectate.”, au transmis organizatorii.