În plină campanie electorală, bugetul comunei Giarmata aprinde spiritele! Primarul PSD, dar și liderul CJT, deranjați de noua majoritate

Repoziționările politice specifice unui an electoral cum este 2019 aduc modificări în alianțele din consiliile locale. Un exemplu vizibil este cel din comuna Giarmata, unde primarul PSD Virgil Bunescu se plânge că nu mai are majoritate în consiliul local, după ce PNL s-a aliat cu PMP și pune bețe în roate pentru votarea bugetului local.

În CL Giarmata, cei doi consilieri PMP s-au aliat cu cei șase de la PNL. Virgil Bunescu e supărat că din motive ce țin mai degrabă de politică decât de administrație, noua alianță întârzie votarea bugetului local al comunei. „Sunt extrem de indignat pentru faptul că cei opt consilieri locali ai PNL și PMP, ce formează noua alianță și majoritate simplă în Consiliul Local Giarmata, se unesc pentru a se poziționa împotriva unor proiecte benefice pentru locuitorii comunei noastre, proiecte ce vizează în mod direct sistemul de sănătate, infrastructura comunei, modernizarea parcurilor, activități culturale atât pentru tineri, cât și pentru vârstnici, serbarea zilei comunei etc. În schimb, aceștia își urmăresc și promovează propriile interese, susțin proiecte de realizare sau modernizare a unor drumuri de acces în zonele industriale pe care le controlează sau în zone de interes pentru proprietățile pe care le dețin sau care reprezintă pentru aceștia un interes direct”, spune Bunescu într-un comunicat de presă al PSD Timiș.

Bunescu s-a dus cu „pâra” la liderul partidului din Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, citat și el în comunicatul de presă al organizației județene a PSD. „Consider că Giarmata este una din comunele din zona periurbană a Timișoarei care a cunoscut o dezvoltare vizibilă într-un timp foarte scurt. Sunt conștient de faptul că un merit deosebit îl are primarul acestei comune, în care, în mod personal, am mare încredere. Pentru că îl cunosc pe colegul meu, Virgil Bunescu, ca fiind un om corect și cinstit, am convingerea că proiectele prevăzute în buget sunt în totalitate pentru binele comunității și dezvoltarea comunei Giarmata. Am mai spus-o și o voi repeta ori de câte ori voi fi nevoit să o fac: stimați aleși locali, în speță consilieri locali, ați fost aleși de oameni de bună credință din comunitatea pe care o reprezentați. Haideți ca din aceste funcții alese să facem administrație locală și nu politică sau jocuri de interese! Este foarte important să înțelegem cu toții faptul că în deciziile pe care le luăm din pozițiile de aleși locali trebuie să primeze interesele comunității și nu alt gen de interese”, a precizat Dobra.

Altfel, depășind granițele comunei Giarmata, boicoturile în ședințele de consilii locale și județene nu sunt străine deloc de Banatul de câmpie. În Consiliul Local Timișoara, grupul PSD a boicotat în ultima vreme unele ședințe. La Consiliul Județean Timiș, liberalii și aliații de dreapta nu au votat un regulament pentru aerodromul de la Cioca.

Sursa foto: primariagiarmata.ro

banner 970 x 250