În piața Libertății va apărea un catarg de 25 de metri înălțime!

Piața Libertății din Timișoara suferă din nou o modificare importantă, după proiectul care i-a schimbat radical aspectul, realizat în urmă cu câțiva ani. Timișorenii trebuie să se pregătească, deoarece pe lângă statuia Sfântului Ioan Nepomuk, în zona centrală va apărea și un catarg.

Propunerea a venit din partea Casei de Cultură a municipiului Timișoara și are avizul Direcției Județene de Cultură Timiș. Și consilierii locali au votat pentru catargul din piața Libertății. „Piața Libertății din Timișoara este situată într-o zonă cu o arhitectură deosebită, care ne amintește de istoria acestui oraș, în apropierea Sediului Comenduirii Cazarmei Brigăzii 16 Infanterie, fiind reabilitată recent prin proiectul «Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timișoara», finanțat din fonduri nerambursabile, prin care s-au executat lucrări asupra pavajului și structurii rutiere care se află în perioada de garanție. Totodată, piața Libertății din Timișoara este un punct cu o bogată încărcătură istorică, atât pentru evenimentele din decembrie 1989, cât și prin faptul că este un loc destinat în general celebrării anumitor evenimente din istoria orașului și a țării și nu are în perimetrul său posibilitatea arborării steagului național”, se arată în expunerea de motive.

Catargul pe care se va arbora tricolorul va avea o înălțime de 25 de metri. „Catargul propus este alcătuit dintr-un stâlp metalic tronconic cu înălțimea de 25 m, alcătuit din 3 segmente tronconice îmbinate între ele prin împănare, având diametrul la bază de 675 mm și 200 mm la partea superioară. Profilul folosit la realizarea segmentelor are o secțiune poligonală regulată cu 16 laturi. De catarg va fi arborat un drapel al României cu dimensiuni cuprinse între 2x3m și 4x6m”, se arată în același document.

Sursa foto: flick.ro