În Piața Agroalimentară Reșița Nord, mieii s-au vândut mai ceva ca pâinea caldă!

Deși kilogramul de carne de miel s-a vândut la piață și cu 35 de lei, scumpindu-se de la o zi la alta cu 5 lei, cererea a fost mai mare decât oferta, crescătorii de animale vânzându-și rapid mieii.

Forfotă mare în piețele reșițene, care au abundat zilele acestea în verdețuri, legume și lactate. De pe tarabele din piață nu a lipsit nimic, la mare căutare fiind ceapa verde, ridichile și leușteanul, care s-au vândut cu 2 – 2,5 lei legătura, cașul de oaie și telemeaua de vacă, pe care crescătorii de animale din zona Goruia au cerut 23, respectiv 25 de lei pe kilogram.

Cerere mare a fost și la carnea de miel, care s-a vândut mai scump decât în anii trecuți. Nici prețul piperat și nici coada care s-a format în fața punctului de vânzare nu au contat pentru reșițenii care și-au dorit ca de pe masa de Paște să nu lipsească bucatele tradiționale din carne de miel. „Am fost și ieri, dar, din păcate, am ajuns în jurul orei 13.00 în piață și nu mai erau miei. Așa că astăzi m-am trezit de dimineață! E cam scump kilogramul, dar măcar o dată-n an să nu ne uităm la bani. Să ne bucurăm de sărbători și de cei dragi nouă. Voi cumpăra doar jumătate de miel, din care voi face ciorbă, drob și friptură”, ne-a spus reșițeanca Margareta Hantea.

Prețul mare al cărnii de miel este pus de crescătorii de ovine pe seama faptului că întreținerea animalelor nu este ieftină deloc. „Merge bine vânzarea, se stă și la coadă! Așa a fost si ieri, până la 11.00 nu mai era niciun miel. Cei mai mulți cumpără jumătate de miel, prea puțini sunt cei care iau unul întreg. Este un preț echitabil, zic eu. Să nu credeți acum că ne vom îmbogăți, pentru că, din decembrie anul trecut, kilogramul de porumb este un leu, balotul de lucernă costă 10 lei, nu găsim nici oameni, așa că trebuie să ne lăsăm de serviciu, degeaba am făcut școli și investiții, că nu mai găsim forță de muncă și atunci suntem nevoiți să ne ocupăm noi de animale. Nu este un preț exagerat, chiar dacă unora li se pare, pentru că dacă ne uităm în marile magazine, o să vedem că la noi este mai ieftin. Iar carnea noastră nu se compară cu a lor!”, ne spune Gheorgheoni Ciulin, un crescător de ovine din localitatea Greoni.