În nicio lună, 3 străzi asfaltate şi 400 de parcări amenajate la Oţelu Roşu!

Într-o săptămână vor începe lucrările de asfaltare la străzile din 3 cartiere foarte importante ale orașului Oțelu Roșu. După luni de birocrație, licitația pe SEAP a fost încheiată și societatea care a câștigat proiectul de execuție va începe lucrarea pe Libertății, Constructorilor și 22 Decembrie.

Dacă documentația a fost anevoioasă, execuția lucrării ar trebui să nu depășească două săptămâni, spune Luca Mălăiescu, primarul orașului de pe Valea Bistrei. „Banii pentru această investiție sunt de la bugetul local, 550.000 de lei din excedentul bugetar de anul trecut și 130.000 de lei din bugetul acestui an. Licitația a fost câștigată de Emiliano Vest și sper ca, după ce am așteptat atât cu banii în buzunar, cum s-ar spune, putem anunța locuitorii de pe Constructorilor, Libertății și 22 Decembrie că ne apucăm de asfaltat”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

celtic transilvania 1000x100px

După asfaltare se vor trasa locurile de parcare în aceste cartiere, care ulterior vor fi închiriate locatarilor. Este vorba de peste 400 de locuri de parcare ce vor putea fi închiriate la un preț de 90 de lei pe an pentru un loc, în schimbul acestor bani proprietarul primind și un sistem de blocare a parcării, pentru ca locul să fie exclusiv al său.

„Am achiziționat în prima fază 50 de bucăți din aceste grilaje cu cheie, iar în funcție de cum semnăm contractul cu proprietarul, vom mai cumpăra. Acestea vor fi montate doar în parcările din cartiere, pentru că în centru funcționează 4 aparate de taxat pentru parcarea autovehiculelor, în urma cărora se colectează la bugetul local între 10.000 și 14.000 de lei lunar”, menționează edilul orașului de pe Bistra.