In Memoriam Constantin și Hadrian Daicoviciu, online la Muzeul Caransebeș

Simpozionul In Memoriam Constantin și Hadrian Daicoviciu va fi organizat online de către Muzeul din Caransebeș. Ediția a XLVI-a (46) va reuni cercetători din țară și străinătate.

Simpozionul, ce se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie, este unul dintre cele mai longevive evenimente culturale din țară, fiind dedicat istoricului și arheologului Constantin Daicoviciu, profesor, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj și politician comunist, membru titular al Academiei Române.

Potrivit managerului Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, Dacian Rancu, vor participa peste 60 de oameni de cultură, cercetători, istorici, arheologi din țară dar și din Franța, Polonia, Serbia și Italia. Simpozionul se va desfășura pe trei secțiuni de comunicări: Arheologie, Istorie și Etnografie și se va întinde pe parcursul a trei zile:

Deși suntem în plină pandemie și trebuie să respectăm anumite măsuri pentru prevenirea infecției cu Covid 19, noi nu am dorit să renunțăm la organizarea ediției din acest an a simpozionului In Memoriam Constantin și Hadrian Daicoviciu și am pregătit o platformă online pe care s-au înscris toți participanții, 65 la număr. Nu s-a impus o temă de dezbatere, tocmai pentru a nu îngrădi participarea.”, ne-a precizat Dacian Rancu, managerul muzeului caransebeșean.

În cuvântul de deschidere vor vorbi Cornel Galescu, consilierul președintelui Consiliului Județean, Caraș-Severin Romeo Dunca, Preasfinția Sa Lucian, Episcopul Caransebeșului, Gheorghe Corneliu Lazarovici, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu,  prof. univ. dr. Yolande Marion și prof. emerit dr. Francis Tassaux, Institutul Ausonius – Universitatea Bordeaux Montaignedupă, prof. emerit dr. Ioan Piso, prof. univ. dr Sabin Adrian Luca de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Muzeul Național Brukenthal.