În loc de eveniment, micuţii orăviţeni beneficiază de echipamente noi-nouţe în parcurile de joacă

Ziua de 1 iunie rămâne Ziua Copilului, chiar și în 2020, în ciuda contextului epidemiologic. Fără baloane, muzică sau îndrăgitele personaje de basm, elemente care să completeze atmosfera de neuitat a acestei zile, totuși surprizele pentru cei mici continuă să apară. Este și cazul copiilor din Oravița.

Toate acțiunile programate să aibă loc în acest an, cu ocazia Zilei Copilului, au fost anulate din cauza pandemiei. Chiar și așa, reprezentanții Unității Administrativ Teritoriale de pe Valea Carașului au găsit modalitatea prin care nu doar să-i bucure pe cei mici, ba chiar să le mențină zâmbetul copilăriei pe buze, indiferent de circumstanțe.

În ideea de a nu umbri această zi, consilierii locali orăvițeni au ridicat mâna pentru alocarea unei sume de bani din bugetul local, sumă destinată unei altfel de surprize pentru micuți: achiziționarea de echipamente noi-nouțe pentru aproape toate locurile de joacă de pe raza orașului, copiii putându-se astfel juca, relaxa în fiecare zi, nu doar de 1 iunie.

leader board 728 x 90 px

„Dragi copii, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, sunt cu gândul la voi, cele mai pure și mai inocente suflete, care fac ca viața noastră, a oamenilor mari, să aibă sens. Anul acesta, evenimentele dedicate vouă, cu care v-am obișnuit an de an, au fost anulate, pentru că sănătatea și siguranța voastră sunt pe primul loc. Însă am avut grijă să vă oferim zâmbete și voie bună, plasând în parcurile din orașul nostru și din satele aparținătoare, echipamente de joacă noi-nouțe, colorate și gata să le folosiți cu bucurie. Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine peste această perioadă, iar voi, copii, să umpleți cu chiote și veselie parcurile de joacă și casele părinților voștri! La mulți ani, suflete minunate! La mulți ani, copii de pretutindeni!”, a ținut să le transmită celor mici, primarul orașului de pe Valea Carașului, Dumitru Ursu.